Дві прийомні родини з Маріуполя і Краматорська отримали будинки на Прикарпатті

07 вересня 2024 р. 10:29

07 вересня 2024 р. 10:29


Свою «Адресу дитинства» на Прикарпатті відтепер мають дві великі прийомні родини, які втратили оселі через повномасштабну війну.

Завдяки підтримці Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської родини Давидових з Маріуполя та Новгородцевих з Краматорська отримали ключі від нових домівок, повідомляє голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Іван та Оксана Давидові створили дитячий будинок сімейного типу 2021 року. Зараз подружжя виховує свого 14-річного сина й дев’ятеро прийомних дітей.

Повномасштабне вторгнення змусило родину залишити рідний Маріуполь. Кілька місяців родина жила за кордоном, а потім переїхала на Івано-Франківщину. Й завдяки допомозі першої леді Олени Зеленської отримали змогу проживати у будинку, де створені усі комфортні умови для кожного члена родини.

Батьки-вихователі Юліана та Олександр Новгородцеві створили велику прийомну родину три роки тому. У них восьмеро прийомних дітей, ще троє всиновлених хлопців досягли повноліття, один з них служить в ЗСУ.

До слова, пані Юліана і сама свого часу виховувалася у прийомній родині, коли осиротіла. У 22 роки взяла на виховання дитину, позбавлену батьківського піклування. Тепер разом з чоловіком дарують свою любов та тепло малечі, на долю якої випало чимало складних життєвих випробувань.

Будинки, загальною площею 285 кв. м, є інклюзивними, енергоефективними, мають укриття. Загалом в оселях облаштовано 5 кімнат для дітей, кімнату для батьків, простір для навчання та дозвілля.

У помешканнях є все необхідне: побутова техніка, меблі, кухонне приладдя.

“Слова подяки територіальним громадам, які виділили земельні ділянки під будівництво нових домівок для великих прийомних родин”, – йдеться у повідомленні.

Дві прийомні родини з Маріуполя і Краматорська отримали будинки на Прикарпатті

Дві прийомні родини з Маріуполя і Краматорська отримали будинки на Прикарпатті

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua