Українські безпілотники здатні вразити об’єкти в Росії на відстані до 1800 км

07 вересня 2024 р. 14:55

07 вересня 2024 р. 14:55


Над розробкою українських дронів працюють, зокрема, фахівці ГУР.

Безпілотники, які розробили українські фахівці, здатні атакувати цілі в Росії на відстані до 1800 км. Про це у суботу, 7 вересня, повідомив начальник Головного управління розвідки міноборони України Кирило Буданов.

В Україні 7 вересня відзначають День воєнної розвідки. Начальник ГУР Кирило Буданов привітав військових із професійним святом. Він також зазначив, що українські розвідники докладають максимум зусиль для перемоги. Зокрема, проводячи операції у акваторії Чорного моря та у тимчасово окупованому Криму.

«Ми довели світу – Чорне море не належить Росії. Змусили ворога перекидати свій флот на “безпечну” відстань, покидати морські рубежі, які вони давно вважали своїми. Однак це – лише ілюзія контролю» , – зазначив Кирило Буданов.

Крім того, Кирило Буданов наголосив, що підрозділи ГУР залучені до виконання бойових завдань як на лінії, так і за лінією розмежування. Також українські розвідники разом з іншими фахівцями працюють над розробкою та вдосконаленням зброї вітчизняного виробництва.

«Безпілотні системи, над розвитком яких зараз працюють кращі фахівці, зокрема представники Головного управління розвідки, вже дозволяють вражати військові об’єкти держави-агресора на відстані до 1800 км. Військові аеродроми, які є джерелом постійної загрози для мирних українських міст, здригаються від повітряних атак. Вся інфраструктура Росії, що працює на війну, зазнає і буде зазнавати втрат» , – наголосив Кирило Буданов.

Також начальник ГУР розповів, що протягом року кіберфахівці української розвідки здійснили кілька десятків успішних операцій: проникли в бази даних Росії та знайшли слабкі місця у зв’язку, здобувши для України цінні відомості.

Українські безпілотники здатні вразити об’єкти в Росії на відстані до 1800 км

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua