У Франківську запроваджують загальноміську хвилину пам’яті

07 вересня 2024 р. 17:30

07 вересня 2024 р. 17:30


У Франківську з наступного тижня відбуватиметься загальноміська хвилина пам’яті, пише КУРС.

Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, з середи запроваджують загальноміську хвилину пам’яті, молитви у всіх закладах освіти. І не тільки.

“У місцях, де є інформатори, екрани – скрізь буде транслюватися хвилина пам’яті, молитви в пам’ять про наших героїв. Прохання до всіх закладів, приватних підприємств максимально виділити той час для того, щоб вшанувати пам’ять”, – зазначив мер.

Загальна хвилина пам’яті у Франківську буде співпадати з хвилиною мовчання, яка о 9:00 год щоденно проголошена по всій Україні.

“Прохання долучитися. Бо прикро сьогодні дивитися, як люди все менше і менше приходять на похорони. І навіть сьогодні, ми їдучи з труною, деякі люди не зупиняються, обганяють, незважаючи на те, що є поліція. Люди, на жаль, забули, що триває війна”, – обурився мер.

Сьогодні у Франківську поховали двох захисників: Віталія Дубця – 21 рік і Зараха Тарасова – теж 21 рік . Двох добровольців.

Один захисник з Івано-Франківська, служив у 102 бригаді. Пішов добровольцем. Загинув на війні, на Запорізькому напрямку. Нагороджений більше як десятьма нагородам. Похований на міському кладовищі в Чукалівці.

Другий – уродженець міста Енергодар, Запорізької області. 21 рік. Один із перших, хто зняв російський триколор і повісив синьо-жовтий прапор. Потім втікав від фсб, разом з прийомною мамою переїхав на Франківщину і пішов добровольцем. Хоча мав поганий зір. Двічі був поранений. Третє поранення стало смертельним.

Завтра також похорон воїна о 14:00 год в селі Радча. Вічна пам’ять!

КУРС писав, що на війні загинув франківець Іван Фуштей .

Ctrl + Enter

У Франківську запроваджують загальноміську хвилину пам’яті

У Франківську запроваджують загальноміську хвилину пам’яті

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua