Дводенний турнір інтелектуальних ігор триває у Франківську

07 вересня 2024 р. 18:52

07 вересня 2024 р. 18:52


Понад півтори сотні ерудитів з усієї України приїхали до Івано-Франківська задля участі у всеукраїнському турнірі інтелектуальних ігор “Батьківські збори”.

Змагання триватимуть упродовж 7-8 вересня. Проводять їх вдруге в памʼять про члена збірної команди України елітарного клубу “Що? Де? Коли?” Володимира Макарова, пише Суспільне.

Зі слів учасниці та співорганізаторки турніру Вікторії Білої, цьогоріч у всеукраїнському турнірі “Батьківські збори” взяли участь 28 команд з Івано-Франківщини, Харкова, Полтави, Рівного, Львова, Запоріжжя, Тернополя, Дніпра, Одеси, Чернівців. У кожній із них — по шість учасників. Вперше змагання відбулися у вересні 2021 року. Цього року громадська організація “Клуб метикуючих Івано-Франківська”, яку понад 30 років тому заснував Володимир Макаров, вирішила відновити традицію.

“Володимир Макаров був гравцем елітарного клубу “Що? Де? Коли?” і він розвивав рух інтелектуальних ігор на Івано-Франківщині. “Батьківські збори” — це така цікава назва, тому що Володимира Івановича про себе всі називали Батя. “Батьківські збори” — це Батя збирає усіх на “Що? Де? Коли?”, — розповідає Вікторія Біла.

Символом та незмінним атрибутом змагань є кепка, яку полюбляв носити Володимир Макаров, говорить його донька та організаторка заходу Ольга Макарова.

Турнір проводять у форматі інтелектуальної гри “Що? Де? Коли?”. Складається він з п’яти турів по 12 питань і “Чорної скриньки”.

“Є певна когорта авторів, які придумують питання на загальні знання. Ми їх називаємо суперкомандою редакторів з усієї країни. Це — найкращі редактори країни, які зголосилися написати запитання для “Батьківських зборів”. Всього шість авторів”, — каже Ольга Макарова.

З вітальним словом до учасників звернулися онлайн гравці шоу “Що? Де? Коли?” — Борис Бурда та Ігор Кондратюк.

Долучатися до таких змагань можуть усі, хто полюбляє інтелектуальні ігри, каже Вікторія Біла. З її слів, турнір дає можливість випробувати свою ерудицію, покращити особистісний розвиток, а також дарує цікаве спілкування та атмосферне дозвілля.

Дводенний турнір інтелектуальних ігор триває у Франківську

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua