У Києві пройде 13-й KISFF: буде найбільша кількість європейських короткометражних фільмів за час існування фестивалю

08 вересня 2024 р. 02:46

08 вересня 2024 р. 02:46


Безкоштовно зможуть відвідати фестиваль військовослужбовці, ветерани та пенсіонери.

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF) пройде з 12 по 18 вересня. У кінотеатрах “Жовтень і “Кіно 42” представлять 40 тематичних програм і 70 кінопоказів.

Про це йдеться в пресрелізі, наданому Суспільне Культура .

Цьогорічна програма містить найбільшу кількість європейських короткометражних фільмів за всю історію KISFF.

На фестивалі представлять 40 тематичних програм та проведуть 70 кінопоказів про пошуки ідентичності, небінарність, соціальні зміни та потрясіння, гендерні питання та сексуальність.

Фестиваль відкриють показом нового короткометражного фільму французького режисера Леоса Каракса “Це не я” , фільм дебютував на Каннському кінофестивалі.

“KISFF пропонує зануритися в кіноісторію останнього десятиліття України разом з об’єднанням BABYLONʼ13, досліджує сумнівний цифровий прогрес та лицемірство соцмереж у «Вільному падінні в невизначеність» і виходить за рамки традиційного кіно у напрямі відеоарту та мистецтва, заснованого на часі. Крім того, фестиваль перезавантажує класичні програми. Ми зізнаємося в нашій вічній любові до анімації у програмі «Аніманія» та повертаємо на великі екрани культовий марафон «60 фільмів за 60 хвилин»”, — розповідають організатори фестивалю.

На фестивалі також покажуть дві тематичні добірки в секції “Демократія під загрозою”:

  • команда KISFF представить “Вільне падіння в невизначеність”;
  • Міжнародний кінофестиваль в Тампере представить “Буденну демократію”.

А в секції Celebrate Diversity будуть представлені програми Out&Proud, Fem*Riot та квір-анімація, що демонструють тематику прав людини та прагнення до позитивних змін у суспільстві.

Також на KISFF проведуть освітні події, на яких розповідатимуть про креативні можливості для молоді, режисуру музичних відео й реклами, а діти зможуть відвідати майстеркласи з кіновиробництва. Для дітей і підлітків покажуть чотири нові добірки фільмів.

Фільми, що беруть участь в українському і міжнародному конкурсі на території України, можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі “Титр”.

До теми: Прикарпаття запрошує на XXVII міжнародний фестиваль патріотичного кіно “Золоте Курча”

У Києві пройде 13-й KISFF: буде найбільша кількість європейських короткометражних фільмів за час існування фестивалю

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua