Прикарпатцям, які побили військовослужбовця, повідомили про підозру

14 вересня 2024 р. 08:22

14 вересня 2024 р. 08:22


Трьом мешканцям Прикарпаття (один з них неповнолітній), які вчинили хуліганські дії щодо військовослужбовця за процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Івано-Франківська повідомлено про підозру.

За даними слідства підозрювані військовослужбовцю Збройних Сил України нанесли удари ногами в різні ділянки тіла, повідомляють у прокуратурі.

Двом повнолітнім хуліганам обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, щодо неповнолітнього – вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Усім трьом повідомили про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 296 КК України – хуліганство – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що карається штрафом від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Нагадаємо, 11 вересня в Івано-Франківську троє молодиків побили військового. Конфлікт побачили випадкові свідки, один з яких і звернувся в поліцію. На місце події негайно виїхали поліцейські, які опитали свідків та встановили потерпілого. Ним виявися 40-річний військовослужбовець з Івано-Франківська. Чоловіка доставили до медзакладу, де у нього діагностували численні забої.

У результаті сутички також постраждав випадковий перехожий, який намагався заступитися за військового. Чоловіка з тілесними ушкодженнями доставили до лікарні.

До теми: Прикарпатцю, який спалив чуже авто, обрали запобіжний захід

Прикарпатцям, які побили військовослужбовця, повідомили про підозру

Джерело: gk-press.if.ua