Прикарпатський піротехнік повернувся на службу після важкого поранення на Херсонщині

14 вересня 2024 р. 20:44

14 вересня 2024 р. 20:44


Піротехнік із Прикарпаття Володимир Сірко, який отримав важке поранення під час виконання службових обов'язків у грудні 2023 року, повернувся до роботи, Завдяки бронежилету, захисним окулярам і швидкій реакції медичного розрахунку, який працював разом з його командою, Володимиру вдалося вижити. Населений пункт на Херсонщині, де він отримав поранення, був буквально всіяний касетними боєприпасами

Пише WestNews з посиланням на обласне управління ДСНС .

Свій професійний шлях Володимир розпочав у 2006 році, коли лише формувалася піротехнічна група. Перший досвід він отримав під час розмінування складів у Новобогданівці. Пізніше, у 2015 році, він вперше потрапив до зони бойових дій у Костянтинівці, а згодом працював у найгарячіших точках, таких як Станиця Луганська, Донецьк, Авдіївка та Мар'їнка.

Найбільші виклики для Володимира та його команди почалися після повномасштабного вторгнення в 2022 році. Під час деокупації Бородянки в квітні 2022 року, його група розміновувала територію, яка була всіяна касетними елементами. За його словами, найважливішим завданням було очистити місцевість, аби мешканці могли безпечно повернутися до своїх домівок.

"Сапер постійно вчиться", — підкреслює Володимир, зазначаючи, що робота сапера — це не те, що показують у фільмах, і потребує набагато більшої відповідальності.

Попри важке поранення, Володимир повернувся до служби завдяки підтримці колег та керівництва. "Колектив лікує", — каже він, підкреслюючи важливість команди. Сьогодні Володимир займається ще одним важливим напрямком — навчанням населення ризикам мінної безпеки. Він проводить уроки для різних категорій громадян, допомагаючи людям зрозуміти небезпеку вибухонебезпечних предметів і як правильно діяти у разі їх виявлення.

Завдяки новітнім технологіям і механізованим машинам для розмінування, робота піротехніків стала безпечнішою, що знижує ризики для особового складу.

Прикарпатський піротехнік повернувся на службу після важкого поранення на Херсонщині

Джерело: westnews.info (Івано-Франківськ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua