У Франківську 17-річний скутерист п'яним і без прав заїхав у Jeep Cherokee

16 вересня 2024 р. 08:47

16 вересня 2024 р. 08:47


Чотирнадцятого вересня патрульні отримали повідомлення з приводу ДТП на вулиці Мазепи. Екіпаж поліціянтів встановив, що водій скутера не вибрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем Jeep Cherokee, йдеться на Фейсбук -сторінці патрульної поліції Івано-Франківщини.

Спілкуючись з 17-річним скутеристом, інспектори помітили у нього ознаки сп'яніння. Водій пройшов освідування на стан сп’яніння на місці. Результат — 1.41 проміле алкоголю у крові.

Окрім того, під час перевірки документів патрульні встановили, що кермувальник не має посвідчення водія відповідної категорії.

Патрульні склали на водія адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані спʼяніння), за ст. 126 (Керування транспортним засобом без відповідних документів) та за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Довідка. Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 17000 гривень ).

Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 425 гривень ).

Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна тягне за собою накладення штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 850 гривень ).

У Франківську 17-річний скутерист п'яним і без прав заїхав у Jeep Cherokee

Джерело: vikna.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua