“Їм самим прибирати буде важко”: третьокласник з Калуша самотужки прибрав майданчик для дітей з інвалідністю (ФОТО)

19 вересня 2024 р. 18:15

19 вересня 2024 р. 18:15


У Калуші третьокласник одного із місцевих ліцеїв вирішив самотужки прибрати від сміття ігровий майданчик для дітей з інвалідністю.

Про це пише Галка з посиланням на Калуську міську раду.

У одному із дворів Калуша вже чотири роки працює дитячий майданчик для дітей з інвалідністю. Поруч розташований центр соціальної реабілітації дітей “Добродія Калуська”.

Майданчик облаштований так, що туди може заїхати дитина на інвалідному візку, є похилі пандуси, підручні тримачі у символічних будинках та інші пристосування для особливої малечі. Сюди приходять і юні мешкані будинків поблизу, тому майданчик завжди заповнений дітьми.

«Звичайно, всі діти наші і ніхто ніколи не заборонить користуватися створеним для дітей. Проте, ми часто бачимо, що біля атракціонів багато сміття. І на пропозицію поприбирати після себе діти не завжди охоче реагують. Такі випадки непоодинокі. Як правило, діти з інвалідністю ніколи не смітять», – розповідає директорка ценру соціальних служб Калуської міськради Галина Дидич.

Нещодавно, коли дітям вчергове запропонували прибрати біля атракціонів, роздавши рукавички та пакети для сміття, хлопчики та дівчатка розвернулися та пішли. Один з них – залишився. Хлопчина вирішив узяти участь у цій імпровізованій екологічній акції, зазначивши, що сам ніколи не смітить, але для діток з інвалідністю атракціони мають бути чистими. Адже їм самим поприбирати буде важко.

Ним виявився учень третього класу Калуського ліцею №7 Святослав Рудинський.

«Я хочу подякувати батькам хлопчика за добре виховання, за активну громадську позицію. Тому що такі факти свідчать, що не все втрачено. Я вдячна вчителям ліцею, які роблять свої внески у виховання дитини. Кращі риси людини ми беремо з дитинства», – додала Дидич.

“Їм самим прибирати буде важко”: третьокласник з Калуша самотужки прибрав майданчик для дітей з інвалідністю (ФОТО)

Джерело: galka.if.ua