У Коломийському психоневрологічному інтернаті побили підопічну: поліція розпочала кримінальне провадження

19 вересня 2024 р. 19:07

19 вересня 2024 р. 19:07


Представниця Омбудсмана в Івано-Франківській області Євгенія Мнишенко відвідала заклад і перевірила умови перебування підопічних в інтернаті на дотримання прав людини, поспілкувалася з керівництвом закладу та потерпілою, у якої виявили великі синці в області спини та боків. Адміністрація закладу, довідавшись про інцидент, вжила заходів для усунення працівниці, яка побила підопічну, проводиться службове розслідування.

У поліції області вже відреагували на ситуацію та розпочали кримінальне провадження.

Зі слів правоохоронців, на місце одразу скерували слідчо-оперативну групу. Поліцейські з’ясували, що конфлікт між 18-річною підопічною інтернату та 54-річною молодшою медсестрою відбувся декілька днів тому, під час вечері. Працівниця закладу завдала підопічній кілька ударів металевою чашкою по голові та металевим предметом по спині. У результаті дівчина отримала тілесні ушкодження.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України, в рамках якої призначено судово-медичну експертизу, з метою визначення ступеня тяжкості отриманих потерпілою тілесних ушкоджень.

На місці події працюють поліцейські – опитують очевидців, персонал закладу, встановлюють всі обставини інциденту. Слідчі дії тривають.

У Коломийському психоневрологічному інтернаті побили підопічну: поліція розпочала кримінальне провадження

Джерело: gk-press.if.ua