Найкращі й найгірші школи Франківська за результатами НМТ-2024

19 вересня 2024 р. 19:23

19 вересня 2024 р. 19:23


За офіційними результатами цьогорічного національного мультипредметного тесту освітній портал Education.ua сформував рейтинг шкіл України – по регіонах та по містах. В Івано-Франківську рейтинг сформований за результатами НМТ-2024 у 30 школах, пише КУРС з посиланням на education.ua .

Серед франківських шкіл, які увійшли до рейтингу, – як державні, так і приватні ліцеї, чиї випускники цьогоріч складали НМТ. До рейтингу потрапили школи, у яких щонайменше 5 учнів узяли участь у тестуванні.

Навчальні заклади в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування з усіх предметів НМТ та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Перша п’ятірка рейтингу виглядає так:

Найкращі й найгірші школи Франківська за результатами НМТ-2024 1

Остання п’ятірка рейтингу така:

Найкращі й найгірші школи Франківська за результатами НМТ-2024 2

Різниця першим і останнім закладом освіти у цьому рейтингу на НМТ-2024 – 40 балів.

Як і минулого року, учасники проходили тестування в умовах воєнного стану. Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники складали національний мультипредметний тест. На відміну від 2023 року, НМТ містив чотири предметні блоки: українська мова, математика, історія України, предмет на вибір.

Національний мультитест було проведено у формі компʼютерного тестування з використанням лише завдань із закритою формою відповіді.

Під час проходження НМТ учасники стикалися з деякими ускладненнями, як-от переривання тестування через повітряну тривогу.

Однак, за повідомленнями Українського центру оцінювання якості освіти, усі учасники отримали свої результати.

Варто підкреслити, що учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном.

Це могло вплинути на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей.

Зважаючи на формат тесту й умови проведення НМТ, порівнювати рейтинг 2024 року з рейтингами попередніх років не є доцільним, пише Освіта.юа. Однак в межах рейтингу результатів НМТ-2024 порівняння є коректним.

КУРС писав, що освітній рейтинг за НМТ-2024 визначив найкращі школи Івано-Франківська і області . Відтак в ньому можна дізнатися і про найгірші школи Прикарпаття за результатами НМТ-2024 . Результати НМТ – один з критеріїв, за яким батьки можуть обирати школи для навчання своїх дітей.

Ctrl + Enter

Найкращі й найгірші школи Франківська за результатами НМТ-2024

Найкращі й найгірші школи Франківська за результатами НМТ-2024

Джерело: kurs.if.ua