На заході України Протиповітряна оборона знищила 5 ворожих "шахедів"

20 вересня 2024 р. 11:00

20 вересня 2024 р. 11:00


Про знищення п’яти ударних БпЛА повідомило Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗСУ, інформують "Вікна" .

"Цієї ночі російські агресори атакували західний регіон України ударними безпілотними літальними апаратами. Мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби повітряного командування «Захід» в зоні своєї відповідальності у Львівській, Івано-Франківській і Хмельницькій областях знищили усі ворожі повітряні цілі. Це 5 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131»" , — йдеться у повідомленні.

Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило , що загалом на території України збили збили 61 ударний БпЛа та одну керовану авіаціну ракету.

"У ніч на 20 вересня 2024 року російські окупанти атакували Донеччину трьома ракетами невстановленого типу, Дніпропетровщину — керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, а також 70-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ — рф).

В результаті протиповітряного бою збито 61 ударний БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Внаслідок активної протидії Сил оборони дев’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила)" , — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Нагадаємо, у ніч на 20 вересня Івано-Франківщина знову зазнала російської ворожої атаки. На щастя, обійшлося без постраждалих. Внаслідок атаки в Івано-Франківській громаді є незначні пошкодження гаражів .

На заході України Протиповітряна оборона знищила 5 ворожих "шахедів"

Джерело: vikna.if.ua