"Фабрика перемоги" на Прикарпатті: священник цілодобово друкує "смаколики" для ворогів

17 жовтня 2024 р. 08:40

17 жовтня 2024 р. 08:40


На "Фабриці перемоги" готують, за словами Олександра Селезінки , "смаколики", які очищають українську землю від російських окупантів.

Ідеться про пластмасові вироби. Зараз у найбільшому запиті — 600-грамові скиди — компоненти до протипіхотних мін та спеціальні кришечки для боєприпасів.

"Ми виготовляємо тільки те, що замовляють наші хлопці. Зразки нам дають у комп'ютерному вигляді, які ми адаптуємо до наших машинок, бо кожна має свої нюанси, і ставимо на потік виробництво. Кажуть, що все працює прекрасно. У зоні бойових дій налагодити таке виробництво неможливо, тому майстерня працює тут", — зазначає священник.

"Фабрика перемоги" починала свою діяльність у січні 2024 року із трьох 3D-принтерів, які придбали власним коштом. Зараз принтерів уже є десять завдяки благодійникам. Перші принтери працюють безперервно вже 220-230 днів.

Священник з однодумцями забезпечує потреби 8 окремого гірсько-штурмового батальйону окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” та 28 окремої механізованої бригади. З відправленням допомагає "Нова пошта".

Щоб майстерня працювала безперестанку, потрібен філомен — спеціальна нитка, якої щомісяця закуповують на 70 тисяч гривень.

Реквізити для благодійних внесків: 5168 7451 8950 7046.

Більше — у сюжеті телерадіокомпанії "НТК".

"Фабрика перемоги" на Прикарпатті: священник цілодобово друкує "смаколики" для ворогів

Джерело: vikna.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua