Вночі на Прикарпатті поліція зупинила 19-річного п'яного водія, який вкрав автівку

17 жовтня 2024 р. 11:49

17 жовтня 2024 р. 11:49


За інформацією сектору комунікації поліції Івано-Франківщини,15 жовтня о під на другу годину ночі в Коломиї екіпаж служби реагування патрульної поліції зупинив автомобіль «ВАЗ 2103».

Під час перевірки документів поліцейські становили, що 19-річний водій, мешканець Коршівської громади, перебуває напідпитку та ще й не має посвідчення водія. Тест на вміст алкоголю в крові зафіксував 1,18 проміле.

На керманича одразу склали відповідні адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 та ч. 2 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Невдовзі поліцейські з’ясували, що керманич також незаконно заволодівавтомобілем. Транспортний засіб правопорушник викрав у 67-річного мешканця Коломиї. Хлопець зізнався у скоєному зізнався.

Наразі слідчі вирішують питання про повідомлення правопорушнику підозри за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Довідка. Незаконне заволодіння транспортним засобом карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 20400 гривень) або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» передбачає штраф від 17 000 гривень з позбавленням прав на строк від 1 року.

Керування транспортним засобом особою, яка не має права на керування таким транспортним засобом, або керування транспортним засобом особою, позбавленою права на керування таким транспортним засобом, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 3400 гривень.

Вночі на Прикарпатті поліція зупинила 19-річного п'яного водія, який вкрав автівку

Джерело: vikna.if.ua