"Московська церква — це ворог України", — заступник голови Івано-Франківської обласної ради

17 жовтня 2024 р. 17:53

17 жовтня 2024 р. 17:53


В Україні набув чинності закон "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій" № 3894-IX, який передбачає припинення діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з російською православною церквою.

Важливість закону про заборону релігійних організацій, які мають зв'язки з росією, підкреслив заступник голови Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук в програмі "Про головне в деталях" , пише Фіртка .

"Найважливіше, що закон прийняли. Тому що між першим і другим читанням була прірва, багато часу і чомусь не виносилося в сесійну залу питання, щоб поставити великий хрест на московській церкві.

Я радикальний. Моя думка чітка, московська церква — це ворог України. Ця церква пропагує війну, посилає російське військо вбивати українців.

Російська церква благословляє москальське військо і їхнє представництво тут збирає гроші у парафіян та фінансує окупантську церкву", — наголошує посадовець.

Крім того, Микола Палійчук впевнений, чимало агентів, які проводять розвідку та передають дані, переховуються в московських церквах.

"У нас триває війна. Цю церкву не те, що закрити, а потрібно притягнути до відповідальності всіх злочинців, які вели пропаганду проти України", — наголошує Палійчук.

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook , дивіться на YouTubе . Цікаві та актуальні новини з першоджерел!

Пропаганда російської православної церкви через УПЦ МП в Україні

Більшість мешканців західних регіонів вважають, що УПЦ Московського патріархату сприяла російській агресії

Вважають конфесію ворогом. На Івано-Франківщині закриють церкву Московського патріархату (ВІДЕО)

​​В Україні досі понад вісім тисяч церков Московського патріархату: яка ситуація на Прикарпатті

"Московська церква — це ворог України", — заступник голови Івано-Франківської обласної ради

Джерело: firtka.if.ua