Залужний прокоментував операцію України в Курській області

18 жовтня 2024 р. 03:04

18 жовтня 2024 р. 03:04


Він заявив, що її проведення показало, що Україна “продовжує бути найактивнішим діячем розвитку військової науки”.

Колишній головнокомандувач ЗСУ, Посол України у Великій Британії Валерій Залужний прокоментував Курську операцію Сил оборони. Про це Залужний сказав, відповідаючи на запитання під час свого виступу на заході Chatham House, передає Суспільне .

Залужний повідомив, що не бачив військових планів щодо цієї операції. Проте вважає, що “українське командування врахувало усі необхідні лінії для її проведення”.

Говорячи про те, чи справді ця операція пов’язана з ситуацією на фронті, Залужний запропонував залишити це професіоналам, які дадуть оцінку військовим діям.

Залужний нібито був проти

Коментуючи ситуацію на фронті, Залужний сказав, що вона “рівно така, якою вона може бути внаслідок тих дій і тих умов, в яких зараз перебуває Україна”.

Він додав, що є достатньо компетентних органів і компетентних інституцій, які дають поточну оцінку ситуації. І з його боку було б некоректно давати оцінку своїм колишнім підлеглим, чи правильно вони діють, чи ні в цей момент.

Раніше видання Politico з посиланням на джерела писало, що колишній головнокомандувач ЗСУ, нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний нібито був проти наступу в Курській області, коли президент України Володимир Зеленський вперше заговорив про нього на початку цього року. І наполягав на його проведенні. Тоді на прохання газети прокоментувати Курську операцію Залужний не відповів.

До теми: США стурбовані можливою участю військ КНДР у війні в Україні

Зеленський у Раді представив план перемоги України

Залужний прокоментував операцію України в Курській області

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua