Стало відомо, чому "Вестхім" відмовився платити за котельно-зварювальний завод 2,6 мільярда

18 жовтня 2024 р. 08:52

18 жовтня 2024 р. 08:52


Як відомо, аукціон відбувся 26 вересня. При початковій вартості 20,4 млн грн ПП "Вестхім" запропонувало за об’єкт майже 2,6 мільярда гривень . Однак переможець аукціону відмовився від підписання договору та просить скасувати торги, повідомляє "Курс".

Директорка підприємства Наталія Пукіш подала заяву до Фонду держмайна, в якій розповіла, що під час аукціону була оголошена повітряна тривога, і вона у сумі помилилася з комою "через хвилювання щодо можливих повторних прильотів". Мовляв, вранці у день проведення аукціону біля заводу були влучання. У ніч на 26 вересня в Івано-Франківську справді працювало ППО: обласний центр атакували російські безпілотники "Shahed".

Пукіш заявляє, що вважає аукціон недійсним і має намір брати участь у повторних торгах. Однак законодавство не дозволяє переможцю аукціону, який відмовився від підписання договору, ще раз змагатися за лот.

Для участі у торгах ПП "Вестхім" сплатило понад 4 мільйони гривень — 20% від початкової вартості лота. Окрім того, підприємство має доплатити 27 мільйона гривень , щоб покрити винагороду оператору за участь в електронних торгах.

Після підмови "Вестхіму" перемогу отримує учасник з другою за розміром ставкою — ТОВ "Стройуком", яке запропонувало викупити завод за 320,205 мільйона гривень.

За даними системи YouControl , це підприємство засноване у Краматорську в 2016 році. У червні 2022 року підприємство перереєструвалося у місті Перечин на Закарпатті. Засновниками підприємства є Максим Терещенко з Краматорська та Микола Кавєрзін з Києва.

Якщо і другий учасник, який запропонував найвищу ціну, відмовиться укладати угоду, аукціон скасовується. Тоді на повторних торгах стартова ціна заводу буде удвічі нижчою — тобто 10,2 мільйона гривень.

Стало відомо, чому

Стало відомо, чому "Вестхім" відмовився платити за котельно-зварювальний завод 2,6 мільярда

Джерело: vikna.if.ua