У госпіталі у Львові помер воїн з Івано-Франківщини Володимир Оліфер

18 жовтня 2024 р. 09:53

18 жовтня 2024 р. 09:53


У госпіталі у Львові 17 жовтня 2024 року помер військовослужбовець з Рогатинської громади Володимир Оліфер.

Про смерть земляка повідомили на сторінці Рогатинської громади у Facebook, пише Фіртка .

Володимир Оліфер народився 2 травня 1969 року в селі Руда. Отримав фах тракториста-машиніста третього класу та слюсаря другого розряду в Рогатинському сільському професійно-технічному училищі № 35.

"Дуже добре знався на техніці. У селі чоловіка знали більше, як "Механік", а не Оліфер. Хист до улюбленої справи проявлявся й на підприємствах краю, де працював земляк.

Коли виникали складні несправності з обладнанням, то з Володимиром часто радилися, казали, що має "золоті" руки. Чоловік також служив в армії, створив сім'ю, у якій виховав трьох доньок. Дочекався на світ чотирьох онуків.

Та, на жаль, війна пише історію втратами. Нас покидають молоді, зрілі та дуже юні... Хтось свій останній бій приймає на передовій, хтось — у лікарняній палаті, бо війна " їсть" серце та страшенно підриває здоров'я захисників.

Володимир Оліфер наче й пройшов зливу обстрілів і снарядів. Та, на жаль, не дочекав перемоги й мирних днів. Його серце раптово зупинилося у львівському госпіталі. У 55 років", — йдеться у повідомленні.

Під час повномасштабної війни чоловік добровільно став на захист країни. Служив водієм стрілецького відділення стрілецької роти однієї з військових частин.

Чоловік виконував бойові завдання у Запорізькій області.

У п'ятницю, 18 жовтня, траурний кортеж прибуде до Рогатина. Орієнтовно об 11:00 на площі Роксолани відбудеться панахида і прощання з воїном.

Звідти процесія попрямує до рідної оселі Володимира Оліфера у село Руда.

Редакція Фіртки висловлює щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким та друзям з приводу непоправної втрати. Світла пам'ять Героям України!

Війна: як пережити смерть рідних

У госпіталі у Львові помер воїн з Івано-Франківщини Володимир Оліфер

Джерело: firtka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua