Івано-Франківська область – серед пілотних у новому проєкті з розвитку психосоціальної підтримки в бібліотеках

18 жовтня 2024 р. 11:14

18 жовтня 2024 р. 11:14


ЮНЕСКО підтримує Міністерство культури та стратегічних комунікацій у новому проєкті з розвитку психосоціальної підтримки в бібліотеках.

Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА .

15 жовтня в Києві відбулася презентація проєкту та навчальної програми «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки». Вона спрямована на підвищення обізнаності співробітників бібліотек про ментальне здоров’я, покращення їхніх навичок самодопомоги та першої психологічної допомоги для підтримки колег та відвідувачів. Ініціатива реалізується як складова флагманського проєкту МКСК «Мистецтво допомагати» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Захід організований ЮНЕСКО спільно з МКСК за фінансової підтримки Японії у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України.

34 бібліотеки з шести пілотних областей – Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської та Тернопільської – долучилися до ініціативи.

Учасники пройдуть п’ятиденне очне навчання в Києві або Львові, під час якого отримають методичні матеріали та ресурси для організації тематичних заходів. Працівники вивчатимуть важливі аспекти психоедукації, зокрема основи ментального здоров’я, вплив стресу та розвиток стійкості. Вони також ознайомляться зі стратегіями самодопомоги та попередження професійного вигорання, використовуючи арт-практики і бібліотерапію. До кінця року учасники програми проведуть дві події для колег з бібліотек і відвідувачів та інтегрують психосоціальну підтримку в план роботи своїх бібліотек на наступний рік.

Івано-Франківська область  – серед пілотних у новому проєкті з розвитку психосоціальної підтримки в бібліотеках

Джерело: www.golosinfo.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua