У межах дводенного форуму: в Івано-Франківську відкриють Центр соціальної підтримки дітей та сімей

18 жовтня 2024 р. 16:13

18 жовтня 2024 р. 16:13


В Івано-Франківську відбудеться форум “Всі діти — наші” — профілактика соціального сирітства” у межах якого відкриють Центр соціальної підтримки дітей та сімей.

Форум має на меті створення простору для всебічного діалогу між представниками урядових і неурядових організацій, бізнес-спільнот, громад та молодіжних громадських лідерів з метою обговорення актуальних соціальних питань сьогодення, пише Фіртка .

Основна увага зосереджена на профілактиці соціального сирітства через об'єднання спільних зусиль для створення безпечного і підтримувальне середовища для наших дітей.

У ході дводенного форуму заплановані наступні теми для обговорення:

- Скоординована міжвідомча взаємодія для профілактики соціального сирітства;

- Освіта, підвищення кваліфікації фахівців у сфері соціальної роботи та управління цією галуззю;

- Інформаційна доступність соціальних послуг та обізнаність населення щодо наявних сервісів;

- Проактивна молодь — соціальний капітал громади.

Також у ході форуму заплановано:

- презентація кожної з пілотних громад проєкту, у ході, якої буде висвітлено інформацію щодо того, яким чином (за допомогою яких каналів комунікації) відбувається повідомлення населення громади щодо соціальних послуг (наприклад: офіційний вебсайт, соціальні мережі, соціальна реклама у медіа, у громадських місцях, друковані видання тощо);

- Відкриття та відвідування всіма гостями заходу «Центру соціальної підтримки дітей та сімей» в Івано-Франківську (вулиця Молодіжна, буд. 54), відремонтованого та оснащеного у рамках реалізації проєкту «Право на сім’ю» (25 жовтня 2024 на 13:00);

- Благодійний ярмарок;

- Інтерактивні інсталяції:

- «Вікно у майбутнє: твій голос для України» — міркування учасників форуму про майбутнє країни;

- «Творимо Україну разом» — карта-пазл України з побажанням;

- «Відображення майбутнього» — дзеркало, подивившись в яке можна побачити майбутнє — тобто себе.

Дата: 24-25 жовтня 2024 року з 10:00 до 16:00.

Місце: Івано-Франківськ, вул. Української Перемоги, 23 Ж (конференц-зал на третьому поверсі).

25 жовтня 2024 — відкриття Центру соціальної підтримки дітей та сімей в Івано-Франківську: вулиця Молодіжна, будинок 54.

У заході братимуть участь представники національного офісу МБО “БФ “СОС Дитячі Містечка” Україна та партнерських організацій державного та обласного рівня, а також представники усіх громад, які беруть участь у проєкті (Івано-Франківськ, Городенка, Коломия, Бородянка, Боярка, Ірпінь, Фастів, Калуш, Сквира), неурядових організацій, та інші.

Довідка:

МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна  — благодійна недержавна організація, є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf), що започаткована 75 роки тому і працює у 137 країнах та територіях світу.

В Україні фонд працює понад 20 років задля попередження сирітства, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування, та підтримки вразливих родин із дітьми, молоді, яка виходить з-під опіки.

Бачення організації — кожна дитина в Україні живе у сім’ї та зростає у любові, повазі та безпеці. Протягом 2022-2023 років понад 500 000 дітей та дорослих отримали різносторонню допомогу організації.

Проєкт «Право на сім’ю»: усунення системних прогалин — підтримка реформ системи захисту дітей впроваджується за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Основна мета проєкту — покращити забезпечення прав дитини з особливим фокусом на підтримці реформи системи альтернативного догляду дітей та процесів деінституціалізації. У проєкті беруть участь сім громад двох областей: Фастівська, Бородянська, Ірпінська, Боярська (Київська область), Івано-Франківська, Коломийська і Городенківська (Івано-Франківська область).

У 2022-2023 роках завдяки проєкту пройшли навчання 714 галузевих фахівців, а саме: керівники та локальні менеджери пілотних громад, які займаються забезпеченням і розвитком соціальних послуг, фахівці соціальної роботи та представники служб у справах дітей.

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook , дивіться на YouTubе . Цікаві та актуальні новини з першоджерел!

"Кількість дітей сиріт чи позбавлених батьківського піклування зросла", — Марцінків

«Не підсилювати страхи та тривоги». Як говорити з дітьми про війну?

У межах дводенного форуму: в Івано-Франківську відкриють Центр соціальної підтримки дітей та сімей

Джерело: firtka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua