Сім дронів виготовили й передали військовим "тризубівці" з Коломиї (Відео)

18 жовтня 2024 р. 17:51

18 жовтня 2024 р. 17:51


Частину деталей до безпілотників надрукували на 3D-принтерах, розповідає тренер з навчання кермування дронами Тарас Івасюк. Про це йдеться у сюжеті телерадіокомпанії «НТК» .

«Ці дрони підуть для Петра Бойчука, бо в хлопців багато роботи й постійно потрібні нові літальні апарати. Хвостовики до них, ми друкували на власних принтерах, які раніше нам допомогла купити місцева військова адміністрація».

За словами головного командира ВО «Тризуб» імені Степана Бандери Олега Микитюка , їхня організація не тільки воює, але й в тилу займається захистом держави в різних проявах.

«Виховуємо молодь в дусі патріотизму та націоналізму, вишкільну та націозахисну діяльність проводимо. Бачимо, що війна стає технологічною, тому не пасемо задніх, а створюємо проєкти, що стосуються розвитку військових. Наприклад, вчимо літати, як на літаках, так і дронах. Також поводитись зі стрілецькою зброєю, мінно-вибуховими пристроями, вивчаємо тактику ведення бою та домедичну допомогу. Крім того, налагодили виробництво безпілотних літальних апаратів, а ще паралельно є кілька проєктів по розробці більш технологічних процесів».

За словами начальника Коломийської районної військової адміністрації Любомира Глушкова , триває акція «Ударний дрон для ЗСУ». Також для підтримки військових влада співпрацює з громадськими організаціями та волонтерськими фондами

«Після проведення районного аукціону частина коштів якраз пішла на закупівлю 3D принтерів, щоб хлопці пришвидшували та збільшували виробництво безпілотників. Адже деталі дорогі і їх потрібно чекати із-за кордону».

Сім дронів виготовили й передали військовим "тризубівці" з Коломиї (Відео)

Джерело: vikna.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua