Прикарпатець Іван Андрусяк номінований на літературну премію Астрід Ліндґрен-2025.

18 жовтня 2024 р. 20:46

18 жовтня 2024 р. 20:46


Прикарпатського письменика Івана Андрусяка номінували на літературну пермію Астрід Ліндґрен-2025. Усього на премію номінували 265 кандидатів з 72 країн та регіонів.

Про це пише “Галка” з посиланням на сайт премії.

Премію вручать 1 квітня 2025 року.

Іван Андрусяк — поет, дитячий письменник, прозаїк, літературний критик і перекладач. Він є лауреатом Корнійчуковської премії 2016 року в номінації «Поезія для дітей» за збірку «Лякація». Також за цю збірку отримав відзнаку «Дитячий поет року» від порталу української дитячої книги «БараБука» (BaraBooka) та премію «ЛітАкцент року». Андрусяк — лауреат премії імені Лесі Українки за книги «Зайчикова книжечка» та «Третій сніг». Він є членом українського центру ПЕН-клубу.

Меморіальна премія імені Астрід Ліндґрен (The Astrid Lindgren Memorial Award) була заснована шведським урядом у 2002 році після смерті відомої письменниці, щоб сприяти розвитку дитячої та юнацької літератури.

Премію вручають щороку, а призовий фонд становить 5 мільйонів шведських крон (понад 16 мільйонів гривень).

Лауреатами премії можуть стати письменники, ілюстратори, бібліотекарі або організації з усього світу, незалежно від мови чи національності. Їхні твори повинні мати високий художній рівень і відповідати гуманістичним ідеалам і цінностям, що їх демонструє творчість Ліндґрен.

Як повідомлялося, на 2024 рік премія номінувала тих же трьох письменників і міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Лауреаткою премії імені Астрід Ліндґрен у 2023 році стала Лорі Галс Андерсон.

Прикарпатець Іван Андрусяк номінований на літературну премію Астрід Ліндґрен-2025.

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua