"Котельні запускатимуть поступово": в Івано-Франківську розпочався опалювальний сезон

21 жовтня 2024 р. 13:15

21 жовтня 2024 р. 13:15


ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" розпочало опалювальний сезон з 21 жовтня. Втім, котельні підприємства запускатимуть поступово.

Про це під час брифінгу 21 жовтня розповів заступник міського голови Руслан Гайда , пише Фіртка .

Так, опалюваний сезон для низки закладів охорони здоров'я, дошкільних закладів і шкіл, які мають на балансі свої котельні і опалюються електричним опаленням розпочалося 17-18 жовтня.

Решта котелень запускатимуть з 21 жовтня впродовж трьох днів. Відповідне розпорядження підписав міський голова Руслан Марцінків .

"Підприємство "Івано-Франківськтеплокомуненерго" має в собі 37 котелень, 44 індивідуальних пункти, 131,9 км теплових мереж. Загальна потужність — 325 гігакалорій в годину.

Станом на сьогодні підприємство здійснює теплопостачання до 614 будинків, 360 об'єктів бюджетної сфери, а саме 10 спортивних шкіл, 25 закладів дошкільної освіти, 37 ліцеїв і гімназії, 42 лікувальні заклади, та 195 юридичних осіб", — розповідає Руслан Гайда.

За словами заступника, всі котельні "Івано-Франківськтеплокомуненерго" готові на 100%.

"Провели 100% гідравлічних випробувань теплових мереж, під час яких виявили 135 пошкоджень — їх ліквідували. Поміняли на нові теплоізольовані труби 1,8 км мереж.

Всі котельні підприємства готові на 100%. На 37 котельнях перевірено та проведено експертне обстеження 114 котлів, проведено підготовку системи хімводоочищування і помпового обладнання.

Виконуємо технічний регламент та ремонт системи", — зазначає Руслан Гайда.

Зі слів посадовця, роботу котелень перевіряли на випадок припинення електропостачання, шляхом включення дизельних генераторів — їх встановили на всіх котельнях. Також на котельнях підприємства працюють три когенераційні установки, загальною електричною потужністю 3,9 МВт і тепловою потужністю 4,2 ГКал/год.

Окрім цього, на підприємстві експлуатуються п'ять котлів, які працюють на відходах деревини та пелетах. Також, на опалювальний період підприємству постачатимуть природний газ.

Внутрішньобудинкові системи випробували у 298 житлових будинках. Як зазначив Руслан Гайда, через зношеність труб виникають пориви систем теплопостачання, які необхідно ліквідовувати. Так, встановлюють прилади обліку теплової енергії на житлових будинках.

"На запуск котелень нам дають три дні, думаю, що традиційно у нас вже кілька котелень запущено. Завтра (22 жовтня - ред.) ми запускаємо всі решта котелень.

На кінець робочого дня побачимо, скільки ми їх запустимо. Чи будуть якісь аварійні ситуації, ми ще не знаємо, але вони можуть виникнути як на мережах теплопостачання, так і в будинкових системах.

Бригада є, запас необхідного обладнання і матеріалів є для усунення цих аварій.

Зі завтрашнього дня жителі нашого міста відчують тепло в своїх домівках. Але в першу чергу ми завтра запускатимемо котельні, які надають тепло до шкільних закладів, гімназій, шкіл, медичних закладів, в яких ще не запущено тепло", — підсумував Гайда.

Заступник міського голови Михайло Смушак зазначив, що процес запуску всіх котелень може тривати до двох тижнів.

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram , читайте нас у Facebook , дивіться на YouTubе . Цікаві та актуальні новини з першоджерел!

Вимкнення світла: що прогнозують енергетики та чому прикарпатцям радять звикнути до графіків

"Котельні запускатимуть поступово": в Івано-Франківську розпочався опалювальний сезон

Джерело: firtka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua