Зафіксували порушення: як ТЦК проводять перевірки ведення військового обліку на підприємствах Івано-Франківщини

21 жовтня 2024 р. 17:16

21 жовтня 2024 р. 17:16


Під час планових перевірок у декількох підприємствах Івано-Франківщини зафіксували порушення у веденні військового обліку.

Про це в програмі "Про головне в деталях" розповів тимчасовий виконувач обов'язків заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, підполковник Андрій Мороз , пише Фіртка .

"У разі виявлення порушень правил військового обліку, посадових осіб притягують до адміністративної відповідальності. Є вже ряд підприємств в області, які оштрафували", — каже Мороз.

За словами Андрія Мороза, підприємства, установи та організації перевіряють постійно. Так, зокрема, є планові та позапланові перевірки.

"У разі потреби, ми виносимо на Раду оборони області перелік підприємств, на яких, на нашу думку, потрібно зробити непланову перевірку", — додав підполковник.

Зазначимо, підприємства, які не виконують вимоги ТЦК, зможуть отримати штраф до 59,5 тисячі гривень.

Як свідчить судова практика, наразі керівників підприємств притягують до відповідальності за статтею 210-1 КУпАП. Наприклад, за те, що ті беруть на роботу військовозобов'язаних, які не мають військово-облікового документа.

До слова, як інформував раніше підполковник Андрій Мороз, на Прикарпатті є чимала кількість тих, хто свої дані не оновив.

"Громадяни, які не оновили дані, перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час заходів з оповіщення та передають Нацполіції", — розповів Мороз.

Разом з тим, продовжує підполковник, ті хто немає військово-облікових документів теж є порушниками військового обліку. Є також категорія громадян, які мають право на відстрочку від служби, але з якихось причин не оновили дані.

"Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка також порушники.

Таких людей є багато. Всі вони перебувають у розшуку і щоденно їх виявляють працівники ТЦК та СП. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності.

Далі ми здійснюємо всі заходи щодо того, аби актуалізувати всі дані особи, і якщо вона підлягає призову та мобілізації, то автоматично проходить військово-лікарську комісію.

Якщо стан здоров’я людини дозволяє їй проходити військову службу, і вона немає права на відстрочку, то для неї відразу визначається навчальний центр і надалі підрозділ, де вона нестиме службу".

Військовий облік: чи мобілізують всіх, хто оновив дані та що загрожує тим, хто цього не зробив

"Самі йдіть на фронт": історія бійця Мирослава Перепічки з Івано-Франківська, який служить в ТЦК

Рідні на війні: як підтримати себе, дитину та тих, хто боронить Україну

«Вижив — винний»: що таке синдром вцілілого та як не картати себе за те, що ти у безпеці

Зафіксували порушення: як ТЦК проводять перевірки ведення військового обліку на підприємствах Івано-Франківщини

Джерело: firtka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua