Автоматизація обліку закупівель: що це й навіщо потрібно

21 жовтня 2024 р. 17:26

21 жовтня 2024 р. 17:26


Компанії, які продають товари або надають послуги, постійно мають справу з закупівлями. Їх важливо планувати заздалегідь, особливо якщо це замовлення дефіцитної продукції чи такої, що має сезонний попит (наприклад, тільки в холодну пору року).

Облік закупівель має бути постійним, адже саме за його результатами планують придбання того чи іншого товару. Якщо не оптимізувати цей процес, є ризик придбати продукцію дорожче, ніж зазвичай, чи замовити забагато нерентабельних позицій. У таких випадках витрати бувають дуже великими, а прибуток – низьким.

Що таке автоматизація

Цей процес передбачає запровадження та постійне використання програмного забезпечення для обліку в хмарі. Це сервіс, який працює онлайн і не потребує встановлення на робочий комп’ютер. Він доступний цілодобово й щодня на будь-якому пристрої, підключеному до інтернету.

Завдяки програмі в хмарі USAP.ONLINE можна не тільки швидко, але й ефективно планувати закупівлі. Оскільки платформа фіксує кожну транзакцію, керівник точно бачить, скільки одиниць та якого продукту й коли було продано. Ця інформація необхідна для аналізу попиту, кращого розуміння своїх покупців.

У програмі також відображаються точні дані щодо складських залишків у кожній торговій точці. У результаті керівник бачить, який товар купують активніше, – саме його й потрібно замовляти більше. На нерентабельний, той, що залежується занадто довго, не варто витрачати кошти.

Чим корисна автоматизація відстеження закупівель для бізнесу

Програма в хмарі створює всі можливості для постійного контролю робочого процесу. Його можна здійснювати, перебуваючи за кордоном, у будь-який час доби або день тижня. Автоматизація обліку закупівель допоможе:

  • планувати придбання потрібних товарів заздалегідь. Інформація про складські залишки дозволить вчасно помітити, коли в конкретній точці закінчується популярна продукція, щоб придбати її;
  • зберегти клієнтів. Коли в магазині немає в наявності потрібного товару, користувач звертається до інших торгових точок. Це одна з проблем, з якою стикаються ті, хто не оптимізував облік закупівель;
  • регулювати відносини з постачальниками. Актуальна інформація допоможе зрозуміти, товар якого виробника має найбільший попит. Саме з ним і варто надалі співпрацювати;
  • планувати бюджет. Коли керівник точно знає запити своїх покупців, йому простіше визначити, які товари й коли варто купувати.

Постійний облік закупівель допоможе уникнути неприємної ситуації, коли на складі залежується забагато нерентабельних товарів. З часом чимало продукції втрачає властивості, також може завершитись термін придатності. У цьому випадку позиції потрібно списувати, а витрачені на них кошти не відшкодовуються.

Облік закупівель з USAP.ONLINE

Які можливості надає USAP.ONLINE

Програмне забезпечення в хмарі дозволить контролювати рутинні процеси на підприємстві без додаткових витрат часу та паперової тяганини. Функціонал платформи дає можливість повністю відстежити рух товару, бачити інформацію про актуальні продажі, заборгованості.

Програма в хмарі – це рішення не тільки для цілодобового й щоденного обліку закупівель. За допомогою функціоналу можна контролювати прибуття, переміщення й продажі товарів, робочий час працівників, знати, коли, що і в якій кількості потрібно закупити, щоб вчасно задовольняти покупців.

USAP.ONLINE – це можливість повністю автоматизувати бізнес, зменшити витрати й збільшити доходи шляхом правильного планування закупівель та бюджету загалом.

Реклама

Ctrl + Enter

Автоматизація обліку закупівель: що це й навіщо потрібно

Автоматизація обліку закупівель: що це й навіщо потрібно

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua