Затриманого на хабарі суддю Володимира П’ятковського відсторонили від роботи

21 жовтня 2024 р. 17:26

21 жовтня 2024 р. 17:26


Суддю Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Володимира П’ятковського тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, пише КУРС .

Як повідомляє Вища рада правосуддя, рішення про притягнення судді П’ятковського до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади ухвалили 16 жовтня 2024 року. Враховуючи ухвалу, суддю Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Володимира П’ятковського відсторонили від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення Вищою радою правосуддя.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Нагадаємо, на початку вересня 2022 року суддю П’ятковського спіймали на хабарі у 1200 доларів і 30 вересня йому повідомили про підозру. Вищий антикорупційний суд обрав Володимиру П’ятковському запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 744 300 грн. До розгляду по суті справу за обвинуваченням судді П’ятковського ВАКС призначив на травень 2023 року . Дотепер Володимир П’ятковський працював у Коломийському міськрайонному суді – здійснював правосуддя.

Свою суддівську кар’єру П’ятковський розпочав у 1994 році в Коломийському районному судді.

У 2004 році його було обрано суддею безстроково, а вже в 2007 році Володимир П’ятковський був призначений Радою суддів головою Коломийського міськрайнного суду. П’ятковський очолював суд у Коломиї до жовтня 2022 року.

Ctrl + Enter

Затриманого на хабарі суддю Володимира П’ятковського відсторонили від роботи

Затриманого на хабарі суддю Володимира П’ятковського відсторонили від роботи

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua