Інструкція для батьків: як зробити банківську картку неповнолітнім

21 жовтня 2024 р. 17:52

21 жовтня 2024 р. 17:52


Оформлення банківської картки для дитини — чудовий спосіб навчити її керувати грошима без зайвого стресу. Це зручно: ваше чадо зможе оплачувати обіди в школі (так, в більшості їдалень вже є термінали), робити дрібні покупки в магазинах чи інтернеті та отримувати безготівкові кишенькові гроші. Але головне — це безпека. Ви завжди можете контролювати витрати через мобільний додаток і встановлювати ліміти транзакції. Тож як оформити дитині першу банківську картку? Розберемо це далі на прикладі Райффайзен Банку.

Умови отримання картки – що потрібно знати

Перед тим як оформити картку для дитини, варто розуміти декілька важливих моментів. Перше, що хвилює батьків, – це зі скількох років доступна банківська картка для дитини та що для цього потрібно. Fun-картку від Райфа можна оформити для дітей з 6 років. Це означає, що вже в початковій школі ваша малеча може оплачувати свої покупки власною банківською карткою. Для її замовлення потрібно мати мінімальний набір документів: паспорт одного з батьків (або опікуна) і свідоцтво про народження дитини. Процедура оформлення не займе багато часу.

Як відкрити картку для дитини: покрокова інструкція

Як ми вже сказали, зробити картку дуже просто. Для цього треба:

  • завітати до найближчого відділення банку з документами. Це може зробити один з батьків, присутність дитини не є обов’язковою, якщо їй ще немає 14 років;
  • заповніть заяву. У відділенні вам допоможуть заповнити всі необхідні документи і оформити картку;
  • підпишіть угоду. Після того як усі документи перевірять, вам запропонують підписати угоду на відкриття картки;
  • отримайте картку. Вона буде готова впродовж 10 днів. Ви отримаєте повідомлення, коли її можна буде забрати у відділенні.
  • активуйте картку. Для цього потрібно зателефонувати до інформаційного центру або скористатися найближчим банкоматом Райффайзен Банку. І все — ваша дитина стає власником своєї першої банківської картки!

До речі, у Райфі так само просто замовити і картки для дорослих – хай то соціальна карта , пенсійна або кредитка – оформлення займе лічені хвилини.

Переваги Fun-картки

Fun-картка буде вчити дитину керувати власними коштами. Це перший крок до фінансової грамотності. Ось декілька її головних переваг.

Однак що ще більше зацікавить дитину — це можливість обрати власний дизайн картки. Так, замість нудного однотонного пластику ваше чадо зможе обрати щось яскраве та креативне. Це допоможе дитині відчути себе дорослішою і відповідальнішою.

А щоб керувати коштами було легко, Райффайзен Банк пропонує окремий мобільний додаток для дітей. У ньому все максимально просто та зручно: зрозумілий інтерфейс, доступ до балансу, історія витрат і можливість переглядати свої покупки.

Безпека та відповідальність

Безпека — це пріоритет для кожного з батьків, тому навчіть дитину основам фінансової безпеки: не розповсюджувати інформацію про картку, не вводити її дані на сумнівних сайтах, не віддавати її нікому в руки. Також обговоріть, як відповідально ставитися до витрат, щоб дитина з юних років розуміла, як керувати грошима. Завдяки Fun-картці ваша малеча зробить перший крок у світ фінансів безпечно та під вашим наглядом.

Реклама

Ctrl + Enter

Інструкція для батьків: як зробити банківську картку неповнолітнім

Інструкція для батьків: як зробити банківську картку неповнолітнім

Джерело: kurs.if.ua