У Коломиї акцією нагадали про військовополонених ВІДЕО

21 жовтня 2024 р. 18:19

21 жовтня 2024 р. 18:19


У Коломиї відбулася акція на підтримку військовополонених. На вулиці міста вийшли сім’ї захисників та активісти, щоб нагадати про військових, які досі залишаються у ворожому полоні, а також про зниклих безвісти, пише КУРС з посиланням на НТК.

Учасники акції тримали у руках плакати з написами: «Поки ти мовчиш, їх вбивають», «Свободу захисникам Азовсталі!», «Полон вбиває!». Долучилися до акції і водії, які підтримали активістів звуками клаксонів.

“2 червня моя дитина не вийшла на зв’язок, – розповідає учасниця мирного пікету пані Оксана. – 4 червня нам надали сповіщення, що мій син Володимир Вінграновський, 1993 року народження, зник безвісти під населеним пунктом Роботине Запорізької області. Командування повідомило, що він виводив хлопців з нуля на наші позиції. Як ми знаємо, акт службового розслідування про зникнення бійця видають на 15-й день. Я на сьогодні такого акту на руках не маю. У військкоматі кажуть, що інформація засекречена. Хоч рідні тих хлопців, яких виводив мій син, мають ці документи. За такі документи ми боремося…”

“Ми організували акцію-нагадування, – каже пан Микола, – щоби нагадати громадськості і владі, що полонених треба якнайскоріше повертати додому. Люди не розуміють, що полонених дуже багато. Потрібно діяти – хоча би брати участь в таких акціях”.

КУРС писав, що в Україні майже 30 тисяч людей вважаються зниклими безвісти за особливих обставин .

Ctrl + Enter

У Коломиї акцією нагадали про військовополонених						ВІДЕО

У Коломиї акцією нагадали про військовополонених						ВІДЕО

Джерело: kurs.if.ua