10 років тюрми дав франківський суд голові «виборчої комісії» псевдореферендуму на Херсонщині

21 жовтня 2024 р. 21:59

21 жовтня 2024 р. 21:59


Суд заочно засудив голову «виборчої комісії», яка під час окупації правобережної частини Херсонщини організувала псевдореферендум за приєднання регіону до рф. Рішення ухвалено на підставі доказів, зібраних слідчими СБУ.

Про це пише “Галка” з посиланням на управління СБУ України в Івано-Франківської області.

Йдеться про колаборантку, яка очолювала «виборчу комісію № 826» у Бериславському районі. Під час окупації вона агітувала місцевих мешканців підтримати незаконний референдум і голосувати на користь кремля. Для виконання завдань рашистів вона залучила дев’ятьох місцевих жителів і створила з них виборчу комісію.

“Разом із секретарем «комісії» вона особисто агітувала місцевих мешканців підтримати фейковий плебісцит і «проголосувати» на користь кремля. А безпосередньо в дні незаконного референдуму відправляла підлеглих робити подворові обходи приватних помешкань з бюлетенями та виборчими урнами”, – йдеться у повідомленні.

А безпосередньо в дні незаконного референдуму відправляла підлеглих робити подворові обходи приватних помешкань з бюлетенями та виборчими урнами”, – йдеться у повідомленні.

Колаборантці вдалося обіцянками заплатити 50 тисяч рублів, втім після референдуму грошову винагороду вони так і не отримали.

Після деокупації регіону вона втекла разом із загарбниками, проте її спільників затримали. Їхні справи вже передано до суду. Суд визнав жінку винною у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) і засудив до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

10 років тюрми дав франківський суд голові «виборчої комісії» псевдореферендуму на Херсонщині

Джерело: galka.if.ua