У керівниці Миколаївської МСЕК виявили $450 000 і паспорт рф її сина (ФОТО)

22 жовтня 2024 р. 10:53

22 жовтня 2024 р. 10:53


СБУ викрила керівницю Миколаївської обласної МСЕК на корупційних схемах, пов’язаних з ухиленням від мобілізації. У неї знайшли понад 450 000 доларів і російський паспорт її сина.

Гроші, документ, а ще колекцію ювелірних виробів знайшли під час обшуків за різними адресами, пише “ Галка ” з посиланням на СБУ.

“Більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайшли в помешканні її сина – інтерна медичного вишу, в якого СБУ виявила також російський паспорт. Молодик оформив громадянство країни-агресора у колишньому генконсульстві рф в Одесі до початку повномасштабної війни”, – йдеться у повідомленні.

Також для переховування нелегальних доходів посадовиця оформила на свого сина три незадекларовані квартири. За даними слідства, протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК зазначала у своїх деклараціях винятково офіційні прибутки на загальну суму трохи більш як 2 000 000 гривень.

Крім того, встановили, що у 2023 році посадовиця оформила собі та сину 2 групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як писала “Галка”, на Хмельниччині керівницю МСЕК та її сина викрили на масштабній корупційній схемі . У них лише готівкою знайшли майже 6 000 000 доларів.

Згодом з’ясувалося, майже всі прокурори Хмельницької області виявились інвалідами 2 групи — згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. У зв’язку із цим Зеленський призначив засідання РНБО .

У керівниці Миколаївської МСЕК виявили $450 000 і паспорт рф її сина (ФОТО)

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua