Місто боргує мільйони: стало відомо, чому не запускають котельню на Індустріальній

22 жовтня 2024 р. 14:24

22 жовтня 2024 р. 14:24


Приватна котельня на Індустріальній в Івано-Франківську готова до опалювального сезону, але її запуск затримується через відключення електроенергії. Поруч з цим наявні заборгованості між КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” та ТОВ “Івано-Франківськ теплоенерго”.

Директор “Івано-Франківськ теплоенерго” Володимир Громко у коментарі “Галці” розповів, що котельня на вулиці Індустріальній технічно готова до опалювального сезону, але основна проблема — це відключена електроенергія через борги.

“”Теплокомуненерго” не розрахувалося з нами за теплову енергію за попередній сезон, десь плюс-мінус 15 мільйонів гривень. А за електроенергію ми заборгували близько 8 мільйонів гривень. Є певне порозуміння з “Теплокомуненерго”, вони планують поступово погасити борг. Ми не подавали позовів, адже розуміємо складність воєнного стану і важке становище всіх підприємств. Проте регулярно писали листи й попереджали про необхідність погашення заборгованості”, – пояснює Громко.

Він зазначає, що саме “Теплокомуненерго” збирає абонплату зі споживачів, а опісля — розрахується з “Івано-Франківськ теплоенерго”.

“Цього року від них надходили кошти, але це мінімальні платежі. У нас є заборгованість по заробітній платі, по електроенергії та іншим поточним платежам, тому ситуація у нас непроста.

Якщо вдасться отримати кошти до кінця тижня, ми зможемо увійти в опалювальний сезон. Зараз котельня без електроенергії, але ми працюємо над вирішенням цього питання”.

Директор “Івано-Франківськтеплокомуненерго” Володимир Фалдина у коментарі “Галці” сказав, що ситуація не є однобокою, бо ТКЕ має претензії до “Івано-Франківськ теплоенерго” і є рішення судів на користь “Теплокомуненерго”. Фалдина зазначив, що не хоче коментувати господарську діяльність цього підприємства.

“Щось ми їм винні, щось вони нам винні. Є рішення судів на нашу користь. Не можна однобоко дивитися на ситуацію…Не хочу коментувати їх господарську діяльність”, – сказав Фалдина.

Головне фото створило ШІ

Місто боргує мільйони: стало відомо, чому не запускають котельню на Індустріальній

Джерело: galka.if.ua