Прикарпатські енергетики завершують підготовку до зими

22 жовтня 2024 р. 15:36

22 жовтня 2024 р. 15:36


Прикарпатські енергетики виконали понад 90% від запланованих заходів, щоб холодний сезон в Івано-Франківській області пройшов успішно, пише КУРС з посиланням на “Прикарпаттяобленерго”.

Зокрема, завершується сезон чистки траси повітряних ліній передач, перевірка обладнання до належної експлуатації взимку та підготовка транспортних засобів до роботи при складних погодних умовах.

“Серед виконаних робіт: розчищені траси повітряних ліній електропередач 35-110 кВ в обсязі 46,37 км з 54,37 км запланованих та повітряних ліній 0,4-10 кВ в стовідсотковому обсязі (1362,76 км). Це дозволить запобігти падінню гілок та дерев на електромережі в разі сильного вітру чи налипання мокрого снігу та забезпечить доступ до кабельних ліній. Також підприємство заготовило для майбутніх робіт пісок і технічну cіль, на 90% підготувало транспортні засоби до зимового сезону”, – повідомили в обленерго.

Наразі тривають роботи з покращення надійності електропостачання. Усі роботи будуть виконані до 15 листопада. Таким чином електричні мережі області, у випадку відсутності повторних масових обстрілів, зможуть успішно перейти зиму та бути готовими до різних ситуацій.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначає, що рівень пошкоджень цього року набагато більший. Тому сьогодні ми говоримо про наймасштабнішу кампанію навіть порівняно з минулим роком.

“І дуже важливо, що тут у нас є спільне розуміння – це і державні компанії, і приватні. Тобто ми всі працюємо єдиним фронтом задля збільшення обсягів генерації, щоб забезпечити можливість передачі електроенергії та забезпечити українців світлом. Разом з цим, завдяки спільним зусиллям Україна готова до стабільного проходження опалювального сезону, і єдиний фактор, який може суттєво вплинути на ситуацію, – це подальші масовані обстріли об’єктів інфраструктури, їх вплив на енергосистему. І залежно від цього буде моделюватися робота енергосистеми”, – зазначив Галущенко.

Ctrl + Enter

Прикарпатські енергетики завершують підготовку до зими

Прикарпатські енергетики завершують підготовку до зими

Джерело: kurs.if.ua