Шахраї ошукали двох прикарпатців на понад 145 тисяч гривень

22 жовтня 2024 р. 16:04

22 жовтня 2024 р. 16:04


На Прикарпатті у пастку аферистів потрапили 51-річний чоловік та 39-річна жінка, пише КУРС .

Вчора, 21 жовтня, мешканець Калущини звернувся про допомогу до правоохоронців. У чоловіка з банківської картки вкрали понад 70 тисяч гривень, пише КУРС з посиланням на поліцію.

Зі слів потерпілого, до нього зателефонував невідомий та представився працівником банку, повідомив про можливість отримання грошової допомоги від ООН. Для цього чоловікові нібито треба було завантажити застосунок в телефон для зарахування коштів. Так заявник допоміг шахраям керувати мобільним пристроєм віддалено та зняти близько 72 тисяч гривень з банківських карток.

Також майже 75 00 гривень заробив аферист на прикарпатці, в якої начебто “купував” товар, про це повідомила поліція Івано-Франківської області.

Жінка на одному із популярних сайтів розмістила оголошення про продаж дитячого одягу. Невдовзі з нею зв’язався потенційний покупець, якого зацікавив товар.

Шахрай надіслав жінці фішингове посилання для заповнення форми інтернет-доставки. Потерпіла ввела дані та конфіденційну інформацію. Згодом жінка отримала сповіщення про списання з картки майже 75 000 гривень.

Відомості за фактом шахрайства слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, шахраї списали з рахунку 61-річного калушанина майже 95 тисяч гривень .

Ctrl + Enter

Шахраї ошукали двох прикарпатців на понад 145 тисяч гривень

Шахраї ошукали двох прикарпатців на понад 145 тисяч гривень

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua