Аферист випробував на 39-річній жительці Бурштина шахрайську схему

22 жовтня 2024 р. 17:48

22 жовтня 2024 р. 17:48


Під час розмови аферист надіслав жінці фішингове посилання для заповнення форми нібито інтернет-доставлення. Заявниця перейшла за ним, ввела всі дані та зазначила конфіденційну інформацію. Надалі потерпіла отримала сповіщення про списання з картки майже 75000 гривень, повідомляє поліція Івано-Франківщини.

Відомості за фактом шахрайства слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як повідомили "Вікнам" у пресслужбі обласної поліції, йдеться про жительку Бурштина.

Щоб запобігти шахрайству, поліція радить дотримуватися наступних порад:

  • 1. Не погоджуйтеся на передоплату.

Не надсилайте кошти неперевіреним продавцям, надто ж якщо вони активно на цьому наполягають. Користуйтеся OLX Доставленням, що «заморожує» кошти на рахунку, допоки ви не переконаєтеся в тому, що з товаром усе гаразд.

  • 2. Не переходьте за підозрілими посиланнями та не залишайте OLX.

Угода за допомогою OLX-доставлення не потребує оформлення за окремим посиланням чи переходу до зовнішніх месенджерів. Це може бути спробою фішингу. Ретельно перевіряйте всі посилання, за якими збираєтеся перейти.

  • 3. Нікому не передавайте дані своєї картки.

Продавець чи покупець не мають запитувати у вас про дані картки, особливо CVV код або будь-який інший для підтвердження онлайн-банкінгу. У жодному разі не надавайте стороннім особам особисту інформацію.

Дотримуючись цих доволі простих, але дієвих правил, ви значно зменшите ймовірність шахрайства щодо Вас, запевняють у поліції.

Аферист випробував на 39-річній жительці Бурштина шахрайську схему

Джерело: vikna.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua