Перевіряють будівельні майданчики: на Прикарпатті виявили 7 нелегальних мігрантів (ФОТОФАКТ)

23 жовтня 2024 р. 10:54

23 жовтня 2024 р. 10:54


На Прикарпатті в рамках цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» виявлено 7 мігрантів з неврегульованим статусом. Протягом місяця було задокументовано 20 порушень міграційного законодавства, вчинених іноземними громадянами.

Про це пише “Галка” з посиланням на Міграційну службу Івано-Франківської області.

В рамках операції працівники міграційної служби та органів правопорядку проводять перевірки в місцях можливого перебування іноземців, включаючи готельно-розважальні заклади, мотелі, туристичні локації, а також виробничі об’єкти та будівельні майданчики, де можуть працювати громадяни з інших країн.

«Не варто сприймати зусилля міграційної служби лише як адміністративні заходи. Ми розуміємо, що війна створила складні умови для багатьох іноземців, які опинилися в Україні», — зазначають у міграційній службі. З метою роз’яснення своїх прав та відповідальності для порушень законодавства з іноземцями проводяться консультації.

Серед виявлених випадків — 39-річний громадянин Туреччини, який раніше був зобов’язаний повернутися до своєї країни, але не зробив цього. За рішенням суду його було покарано штрафом, а міграційна служба ухвалила рішення про примусове видворення. У зв’язку з труднощами, пов’язаними з виконанням цієї процедури, іноземець був поміщений до спеціалізованого пункту тимчасового перебування для оформлення документів.

Цей випадок також торкається життя трьох громадян України, зокрема жінки та двох неповнолітніх дітей, які є його родичами. Законодавство надає можливість іноземцю оскаржити рішення суду.

Перевіряють будівельні майданчики: на Прикарпатті виявили 7 нелегальних мігрантів (ФОТОФАКТ)

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua