У Калуші один із постачальників тепла не почав опалювальний сезон – Найда (ФОТО)

23 жовтня 2024 р. 13:08

23 жовтня 2024 р. 13:08


Минулого тижня в Калуській громаді офіційно розпочався опалювальний період. Проте один із постачальників тепла досі не запустив котельні.

Про це пише Галка з посиланням на мера Калуша Андрія Найду.

Під час ранкового об’їзду мер проаналізував роботу котелень. Каже, що школи та дитячі садки, які отримують тепло від комунальних і приватних джерел опалення, не мають проблем. У цих закладах тепло.

Проте, у роботі однієї приватної котельні виявили порушення. Температура теплоносія перевищує встановлені норми за температурним графіком. Це призводить до перевитрат.

Критична ситуація склалася в закладах, що отримують тепло від ТОВ «Костанза». З керівництвом неможливо вийти на контакт, опалювальний сезон не розпочався, а гідравлічні мережі не були випробувані, каже Найда. Заклади, що перебувають у сфері обслуговування «Костанзи», залишаються без тепла.

“Наприклад, у гуртожитку ВПУ №7 проживає близько 100 студентів, серед них 13 дітей-сиріт, які не можуть залишити гуртожиток навіть на вихідні. Також у закладах освіти, що повинні отримувати тепло від централізованого постачальника, опалення не розпочалося. Температура в ліцеях становить 12-14 градусів. У школах вмикають електрообігрівачі, збільшують кількість фізкультхвилинок, активності на перервах, але ці заходи – тимчасові й не є вирішенням проблеми”, – пише мер.

Особливо критичною є ситуація у дитячих садках, де знаходяться маленькі діти.

23 жовтня пройде засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Мерія Калуша хоче побачити представників ТОВ «Костанза» і почути від них чітку відповідь про те, коли вони розпочнуть опалювальний сезон.

“Важливо розуміти, що навіть якщо запуск тепла відбудеться через тиждень, повноцінне опалення розпочнеться лише через два тижні, адже є багато невиконаних підготовчих робіт. М и вимагаємо від керівництва та власників ТОВ «Костанза» негайно розпочати опалювальний сезон”, – зазначив Найда.

У Калуші один із постачальників тепла не почав опалювальний сезон – Найда (ФОТО)

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua