Економія електроенергії: які побутові прилади споживають найбільше світла

23 жовтня 2024 р. 15:00

23 жовтня 2024 р. 15:00


Частка побутового споживання в загальному енергобалансі України становить 30-35 %.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, пише Фіртка .

Щоденна розумна економія електроенергії може до 30% скоротити споживання кожного домогосподарства. А це – суттєве зниження щомісячних витрат на світло. А також – свідома допомога енергосистемі України, адже економне споживання знижує загальне навантаження на мережу і допомагає тримати систему збалансованою.

Пропонуємо ознайомитись із рейтингом потужності побутової техніки в активному режимі.

Що означає потужність, на приклад, 1000 Вт? Якщо цей прилад безперервно працюватиме одну годину на повну потужність, то за цей час він використає 1 КВт електроенергії. До речі, знаючи енергоспоживання електроприладу можна вирахувати його частку в загальному енергоспоживанні.  Тому знайомтесь з корисною інформацією і зберігайте.

Під час вибору побутових приладів варто враховувати клас енергоефективності, а також ознайомитись з інструкцією до використання.

Більшість сучасної техніки має режими, які дозволяють раціонально споживати напругу для подовження терміну експлуатації та зменшення навантаження на електромережу.

"Закликаємо кожного розумно підходити до споживання електроенергії у побуті. Кожен вчасно вимкнений прилад, кожен обраний енергоефективний режим сприяє стабільній роботі енергосистеми України", — наголошують в Міненерго.

З жовтня на Івано-Франківщині почнуть діяти нові графіки погодинних вимкнень електроенергії

Вимкнення світла: що прогнозують енергетики та чому прикарпатцям радять звикнути до графіків

Економія електроенергії: які побутові прилади споживають найбільше світла

Джерело: firtka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua