У Польщі затримали прикарпатця, який шпигував для росії

23 жовтня 2024 р. 20:59

23 жовтня 2024 р. 20:59


У Любліні польські правоохоронці затримали  45-річного українця, якого розшукували за шпигунство, пише Еспресо. Захід з посиланням на сторінку місцевої поліції.

“Чоловік часто змінював місце сховку і переїжджав по всій Польщі. Його розшукували за участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки проти інтересів Республіки Польща. Він був єдиним із 16-ти осіб шпигунської мережі, хто був на волі”, – зазначили польські правоохоронці.

Вирок чоловікові за участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки винесли у липні цього року.

За даними слідства, угруповання діяло в тому числі з січня 2023 року по березень 2023 року. у Бялій Підлясці, Хелмі, Медиці, Перемишлі, Жешуві, Варшаві та інших містах країни.

За даними слідства обвинувачений фільмував критичну інфраструктуру, у тому числі військові об’єкти та морські порти. За передачу даних шпигуни отримували винагороду. 45-річний чоловік залишався єдиним із 16-ти осіб шпигунської мережі, хто був на волі. До мережі входили громадяни України, білорусі і росії.

Нагадаємо, йдеться про 45-річниого Ярослава Богуславця з Долини Івано-Франківської області .

Ctrl + Enter

У Польщі затримали прикарпатця, який шпигував для росії

У Польщі затримали прикарпатця, який шпигував для росії

Джерело: kurs.if.ua