У Польщі затримали чоловіка з Прикарпаття, який шпигував для Росії

23 жовтня 2024 р. 22:08

23 жовтня 2024 р. 22:08


У Любліні польські правоохоронці затримали  45-річного українця, якого розшукували за шпигунство.

Про це пише “Галка” з посиланням на Еспресо.Захід.

“Чоловік часто змінював місце сховку і переїжджав по всій Польщі. Його розшукували за участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки проти інтересів Республіки Польща. Він був єдиним із 16-ти осіб шпигунської мережі, хто був на волі”,- зазначили польські правоохоронці.

Вирок чоловікові за участь в організованому злочинному угрупованні та діяльність на користь зовнішньої розвідки винесли у липні цього року.

За даними слідства, угруповання діяло в тому числі з січня 2023 року по березень 2023 року. у Бялій Підлясці, Хелмі, Медиці, Перемишлі, Жешуві, Варшаві та інших містах країни.

За даними слідства обвинувачений фільмував критичну інфраструктуру, у тому числі військові об’єкти та морські порти. За передачу даних шпигуни отримували винагороду. 45-річний чоловік залишався єдиним із 16-ти осіб шпигунської мережі, хто був на волі. За даними агенції РАР чисельна група громадян України, Білорусі і Росії провадила розвідувальну діяльність на користь РФ у Польщі.

Як повідомляла агенція ngl.media, членом цієї групи, який найдовше перебував у розшуку за шпигунство, був 45-річний Ярослав Богуславець, родом з Долини Івано-Франківської області.

У Польщі затримали чоловіка з Прикарпаття, який шпигував для Росії

Джерело: galka.if.ua