Воюю за свободу людей: історія Мауріціо з Бразилії, який після поранення лікується у Франківську

24 жовтня 2024 р. 08:51

24 жовтня 2024 р. 08:51


Боєць з Бразилії Мауріціо Сонтана “Кобра” воював в складі іноземного легіону. Виконував бойові завдання в Херсоні та під Бахмутом. На Донеччині під час штурму ворожих позицій отримав осколкове поранення передпліччя. Зараз проходить лікування у госпіталі “Брасс”.

Мауріціо — професійний військовий. Розповів, що стати солдатом була його мрія — завжди хотів брати участь у бойових діях, пише “ Галка ” з посиланням на Перший Добровольчий Хірургічний Шпиталь.

У себе на батьківщині освіту здобував у військових навчальних закладах. Ніс службу у збройних силах Бразилії та брав участь у різних військових місіях.

“Пізніше мені захотілося брати участь у більш інтенсивніших та конфліктніших бойових діях. Я дивився новини по телевізору про війну Україні. Для всіх нас це було несподіванкою, що почалася біда такого великого масштабу: бомбардують міста і гине велика кількість людей. Я вирішив приїхати сюди, щоб захищати свободу”, – ділиться Сонтана.

Спочатку боєць захищав Херсон від російських окупантів. Каже, через брак зброї й ресурсів їхній батальйон зазнав великих втрат. Двоє його побратимів загинули внаслідок артилерійського обстрілу.  Ще двоє отримали поранення і змушені були повернутися в Бразилію.

Батальйон “перекинули” в Донецьку область. Під Бахмутом внаслідок російського обстрілу Мауріціо отримав поранення передпліччя. Ворожий осколок “розтрощив” кістку.

Спочатку воїн проходив лікування у Чернівцях. У шпиталі Брасс проходить реабілітацію опорно-рухового апарату.

Мауріціо – “фанат” спорту і постійно займається в спортзалі. Каже, що дуже любить бігати, але через травму поки не може цього робити. Після одужання боєць планує повернутися на фронт.

А ще у планах Мауріціо залишитися проживати у Чернівцях.

До речі, хлопець не знає англійську мову, але вчить українську.

Воюю за свободу людей: історія Мауріціо з Бразилії, який після поранення лікується у Франківську

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua