У міському парку Франківська хаскі загриз чорного лебедя - собаку вигулювали без повідка

24 жовтня 2024 р. 11:19

24 жовтня 2024 р. 11:19


Вранці, 23 жовтня, у міському парку Франківська чорного лебедя загриз собака, якого господар вигулював без повідка й намордника. Відео поширили в телеграм-чатах очевидці. Інформацію підтвердила КУРСу директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк.

“Нам подзвонили, що собака плаває з лебедями. Ми прибігли, почали відганяти, власник жодним чином не міг вплинути на собаку, тобто вона його не слухала. Вже один чорний лебідь був мертвий, і він ганяється за наступним”, – розповіла Руслана Василюк.

Згодом власнику таки вдалося витягнути собаку. На місце викликали поліцію.

“Собака загризла лебедя на очах маленької дівчинки. Власник собаки накинувся з кулаками на її маму”, – додала Руслана Василюк.

Вона наголошує, що власнику собаки неодноразово робили зауваження, що він вигулює собак без повідка і намордника.

“І адміністрація підприємства робила зауваження, і відвідувачі. Він агресував, казав, що його хаскі має десь гуляти. І таких випадків дуже багато. Тому ми звертаємося до власників собак, тому що патрулів не вистачить, щоби пильнувати власників собак. Вони мають розуміти, що є правила утримання домашніх тварин, правила вигулу. І собака будь-якої породи повинна знаходитися на повідку, небезпечні породи повинні бути ще у намордниках. Сьогодні це лебедь, завтра це може бути дитина”, – наголошує Руслана Василюк.

Зараз на місці працює слідчо-оперативна група.

Ctrl + Enter

У міському парку Франківська хаскі загриз чорного лебедя - собаку вигулювали без повідка

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua