Котельню на Індустріальній запустять до кінця наступного тижня, - Марцінків

24 жовтня 2024 р. 13:07

24 жовтня 2024 р. 13:07


Котельня на вулиці Індустріальній, 34 в Івано-Франківську запрацює до кінця наступного тижня, пише КУРС з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа. Про це він повідомив в ефірі на радіо “Західний полюс”.

“Це єдина котельня, яка не є у власності територіальної громади. Вона належить групі компаній, близьких до “Прикарпаттяобленерго”, тобто підприємств, що надають електричні послуги. Провели з ними перемовини”, – зазначає Руслан Марцінків.

Станом на сьогодні в місті вже працює 35 котелень з 38.

“Загалом, сподіваюся, що за наступний рік тих 50 будинків, що залишилися на Індустріальній, ми відключимо від централізованого опалення або перепідключимо на невеликі котельні”, – додав Руслан Марцінків.

Як писав КУРС, в Івано-Франківську почався опалювальний сезон . Не всі котельні вдалося запустити вчасно, тому батьки школярів і дошкільнят масово скаржилися на холоднечу в закладах.

Нагадаємо також, що у лютому цього року Івано-Франківська міська рада затвердила рішення про відключення споживачів теплової енергії, що постачається котельнею на вул. Індустріальній, 34 . На заміну котельні на Індустріальній, 34 запланували збудувати 16 інших. На той час до котельні на Індустріальній були підключені 68 житлових будинків, які отримують центральне теплопостачання, та укладено 132 договори з юридичними особами.

Також міська рада затвердила програму відшкодування коштів на індивідуальне опалення у 2024 році окремим категоріям мешканців громади – колишні абоненти СТЕКу отримують по 50 тисяч гривень на індивідуальне опалення . Наразі є затримки з цими виплатами.

Ctrl + Enter

Котельню на Індустріальній запустять до кінця наступного тижня, - Марцінків

Котельню на Індустріальній запустять до кінця наступного тижня, - Марцінків

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua