У Білорусі засудили двох українців за обвинуваченням у тероризмі

25 жовтня 2024 р. 03:22

25 жовтня 2024 р. 03:22


Чоловікам, крім того, призначили по 28 тисяч білоруських рублів штрафу. Судове засідання відбулося у закритому форматі.

Гомельський обласний суд в Білорусі 23 жовтня засудив двох українців, Сергія Кабарчука та його сина Павла, до 20 років виправної колонії посиленого режиму за нібито планування терористичних актів у Росії та Білорусі. Про це повідомляє білоруська інформаційна агенція БЕЛТА, пише Суспільне .

Двох громадян України визнали винними в агентурній діяльності, підготовці до теракту та у злочинах, пов’язаних із вогнепальною зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

За даними білоруського слідства, Кабарчуків затримали у Лельчицькому районі Гомельської області у лютому 2024 року під час перетину кордону у складі, як пише БЕЛТА, “диверсійно-розвідувальної групи”.

Слідство стверджує, що затримані мали із собою “вибухові пристрої та інші засоби ураження”, призначені для вчинення терактів на території Росії та Білорусі. Проти них порушили кримінальні справи за підозрою до підготовки до акту тероризму та агентурною діяльністю.

Йдеться, що Сергій Кабарчук (1963 року народження) на прізвисько “Батлер” раніше був співробітником Державної прикордонної служби України. Після звільнення він разом із синами Богданом 1997 року народження та Павлом 1993 року народження займалися контрабандою, пише БЕЛТА.

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, Сергій і Павло Кабарчуки перебували під українським слідством. Їх звинувачували в контрабанді наркотичних речовин і судили в Україні. Наступне засідання призначили на 21 лютого 2024 року. Весь цей час вони перебували на волі, оскільки внесли грошову заставу. Сергій Кабарчук розповів, що йому нібито обіцяли припинити кримінальну справу за перевезення вантажу через кордон.

У Білорусі засудили двох українців за обвинуваченням у тероризмі

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua