ТОВ “Костанза” не виходить на зв’язок: влада Калуша пояснила, чому немає впливу на ситуацію з опаленням

25 жовтня 2024 р. 09:32

25 жовтня 2024 р. 09:32


Міській раді Калуша невідомо чому ТОВ “Костанза” досі не запустило тепло й не провело гідравлічні випробування. Керівники підприємства не вийшли на контакт та не прийшли на засідання комісії ТЕБ та НС про зрив опалювального сезону на території Калуської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024-2025 рр.

Про це пише “Галка” з посиланням на міського голову Калуша Андрія Найду.

Міський голова Калуша Андрій Найда повідомив, що місто звинувачують у продажі підприємства. Найда пояснив, міська рада не продавала підприємство, що це зробила держава, пообіцявши, що ТОВ “Костанза” забезпечуватиме громаду теплом ще впродовж 5 опалювальних періодів, до 2028 року включно. Такі умови були прописані в інвестиційному договорі.

“Дій керівництва цього підприємства ми не розуміємо й досі, але вплинути на роботу надавача послуг централізованого постачання кардинально – теж не можемо, оскільки це приватна організація. Не маємо повноважень. Зі свого боку, як орган місцевого самоврядування, ми робили й робимо все можливе”, – пише Андрій Найда.

Також представництво проігнорувало позачергове засідання міської комісії ТЕБ та НС за участю керівників закладів освіти, культури, медичних установ, соціальної сфери, теплопостачальників щодо опалювального сезону.

“Був присутній помічник арбітражного керуючого, який повідомив, що найближчим часом планують владнати проблему. Але навіть тут ми не віримо на слово і продовжуємо бити на сполох на рівні держави!”, – пише Найда.

Зокрема, впродовж жовтня у ТОВ “Констанза” змінилось три розпорядники майна.

У Єдиному реєстрі судових рішень є ухвала 8 жовтня 2024 року щодо зміни керівника у справі про банкрутство ТОВ “Костанза”. Суд відсторонив арбітражного керуючого Володимира Постоленка та призначив новим керуючим Олександра Холостого. Проте, як йдеться у судовому документі за 17 жовтня, а рбітражний керуючий Олександр Холостий відмовився від призначення й на його місце призначили Віталія Глевського.

Як писала “Галка” , проти власника Калуської ТЕЦ перед опалювальним сезоном відкрили справу про банкрутство . Розглянути справу мають 7 листопада.

Також на ТОВ “Констанза” подали у суд через заборгованості понад 20 компаній, загальна заборгованість яким становить понад 3,7 мільярда гривень.

ТОВ “Костанза” не виходить на зв’язок: влада Калуша пояснила, чому немає впливу на ситуацію з опаленням

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua