У Польщі судитимуть фермера, що закликав Путіна «розібратися з Україною»

25 жовтня 2024 р. 20:20

25 жовтня 2024 р. 20:20


Прокуратура міста Ґлівіце направила до суду обвинувальний акт проти фермера Пьотра Г. і його дочки Агати Г., які під час протесту фермерів у лютому в місті Ґожице (Сілезія) вивісили на тракторі прапор СРСР і банер, адресований Путіну.

У лютому вони брали участь у загальнопольському протесті фермерів, який проходив у різних частинах країни, повідомляє TVN24.

Під час проїзду колони сільськогосподарської техніки в Ґожицях на передній частині трактора, в якому їхали підозрювані, вони вивісили банер з написом «Путін, розберись з Україною і Брюсселем, і з нашою владою», а поруч з ним прикріпили прапор СРСР.

Батько та донька спочатку не визнали себе винними, вказуючи, що хотіли «привернути увагу до актуальних проблем сільського господарства». Згодом вони обидва визнали свою провину і подали клопотання про добровільну згоду на покарання.

У Польщі публічне підбурювання до агресивної війни або її вихваляння карається позбавленням волі на строк до 5 років. Публічна пропаганда комунізму або іншої тоталітарної ідеології карається позбавленням волі на строк до 3 років.

До теми: У Білорусі засудили двох українців за обвинуваченням у тероризмі

У Польщі судитимуть фермера, що закликав Путіна «розібратися з Україною»

Джерело: gk-press.if.ua