Проінспектували магазини: у Франківську запрацювали мовні волонтери (ФОТОФАКТ)

25 жовтня 2024 р. 20:49

25 жовтня 2024 р. 20:49


У Франківську пройшла зустріч із мовними волонтерами. Їм видали спеціальні посвідчення, а декілька волонтерів одразу приступили інспектувати.

Про це пише Галка з посиланням на мера міста Руслана Марцінківа.

Вчителька української мови та літератури Ліцею №2 Лідія Сворак захоплена новим мовним проєктом. Вона переконана, що впровадження мовних курсів має відбуватися делікатно та ненав’язливо. На її думку, так поступово зможемо витіснити російську мову.

“Українська мова на часі вже дуже давно.  Зараз це особливо актуально, тому коли я побачила такий проєкт, я дуже ним зацікавилась і гадаю, що готова вкластись в нього. Тішусь, що в нас не буде в Івано-Франківську лунати російська мова”, – каже вчителька Лідія Сворак.

Один із мовних волонтерів вже встиг проінспектувати популярний торговий магазин міста. На його приємне здивування, там порушень не виявили. Тарас Лялик радий, що проєкт волонтерський і дозволить без зайвих витрат сприяти популяризації державної мови.

“Мова це наша зброя. Треба відстоювати свою мову. Я тішусь, що це є волонтерська робота, тобто ніхто не буде критикувати, що на це витрачаються гроші”, – розповідає мовний волонтер Тарас.

Також у місті діють безплатні курси української мови, розповіла викладачка Ірина Антоняк.

“В нас є два напрямки: офлайн та онлайн курси. Окрім того, ми спробували розділити графік, щоб всі могли обрати те, що їм зручніше. Офлайн курси в нас відбуваються в першу половину дня о 12:00, онлайн курси о 20:00. Курс триває 8 тижнів. Онлайн проводимо у Zoom, а офлайн на Січових Стрільців 37”, – говорить Антоняк.

Проінспектували магазини: у Франківську запрацювали мовні волонтери (ФОТОФАКТ)

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua