Сміливець, що рятує ліс від зла: Франківський театр ляльок кличе на прем’єру «Хлопчик-з-Мізинчик»

25 жовтня 2024 р. 21:16

25 жовтня 2024 р. 21:16


26-27 жовтня у Франківському театрі ляльок пройде прем’єра всесвітньо відомої казки «Хлопчик-з-Мізинчик».

Про це Галці розповіли у пресслужбі театру.

За словами режисера-постановника Леоніда Попова, ця тема добре відома з творів Шарля Перро і Братів Грімм. А українські автори Микола Рибалка і Тетяна Сільченко створили за їхніми казками п’єсу. І нині ця тема дуже важлива для малечі, особливо у контексті сучасних подій.

« Може бути велика родина, і може бути мала дитина, яка має сміливість подолати великого ворога і захистити не тільки свою сім’ю, а й усе село. Це так актуально сьогодні, коли ми відчуваємо біль через війну з таким клятим ворогом. Треба у дітей виховувати оте почуття відповідальності і патріотизму, що не варто боятися, і якщо ви маленькі, то це не означає, що ви не подолаєте ворога. Треба навчати їх бути сміливими. От про це і наша казка » , – розповідає Леонід Попов .

Усі ролі у виставі, а їх – близько десятка, виконують двоє акторів – Олександр Сизонов і Ольга Гнатюк. Спочатку це була моновистава , тобто всіх героїв втілював Олександр Сизонов – випускник Київсько го університет у театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого . І лише коли у Франківську у виставу ввели ще одну акторку , зрозумів, яка значна частина роботи перейшла до неї .

« Це дуже велика техніка і дуже важка вистава. Коли ми її створювали, то я розумів, що роблю великий пласт акторської роботи, але не до кінця усвідомлював, наскільки. Навіть коли мені сказали: « Вау , як ти це робиш сам? » Думаю, ну роблю і роблю, що тут такого? » , – пригадує Олександр Сизонов .

Переглянути виставу глядачі зможуть 26 жовтня о 12:00 і 16:00 та 27 жовтня о 12:00 і 14:00. Тривалість казки – 45 хвилин. Рекомендують її для перегляду діткам від трьох років.

Сміливець, що рятує ліс від зла: Франківський театр ляльок кличе на прем’єру «Хлопчик-з-Мізинчик»

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua