Власниками заводу Leoni у Коломиї стануть китайці

25 жовтня 2024 р. 21:48

25 жовтня 2024 р. 21:48


Китайська компанія Luxshare купує німецьку компанію “Leoni AG” із заводами у Стрию та Коломиї.

Угоду підписали ще у вересні, а у п’ятницю, 25 жовтня Bloomberg повідомив її вартість, інформує ЛІГА.net .

Гендиректор Leoni Клаус Ріннербергер р озказав, що Luxshare купує 50,1% акцій Leoni, які зараз належать австрійському підприємцю Штефану Піреру , за 205 млн євро. У межах паралельної угоди Time Interconnect Singapore (спільне підприємство дочірніх компаній Luxshare) купує 100% кабельний дивізіон Leoni за 320 млн євро.

Більшість коштів від продажу акцій піде банкам-кредиторам.

У 2023 році Leoni, яка постраждала через зростання цін на сировину та проблеми з ланцюгами постачань, довелося реструктуризувати борг на 1,6 млрд євро. Пірер вклав 150 млн євро і отримав контроль над компанією, а банки списали близько половини кредитів в обмін на право на 45% майбутніх прибутків.

За словами Ріннербергера, залучення китайського інвестора дозволить рефінансувати поточний борг Leoni.

Він вважає, що співпраця з Luxshare також допоможе Leoni увійти в ланцюжок постачань для китайських автовиробників, які виходять на європейський ринок.

За словами гендиректора, ця угода є справжнім порятунком для Leoni. “Ми просто не змогли б впоратися з цими недоліками у довгостроковій перспективі, або принаймні залишалися б ризики”, – сказав він.

Нагадаємо, 20 жовтня 2016 року у Коломиї заклали капсулу із будівництва заводу “Leoni AG” . Завод відкрили у вересні 2017 року за участю президента Петра Порошенка .

Також компанія Leoni AG заявляла, що хоче спорудити у Бурштині завод та взяти на роботу 3500 працівників.

Ctrl + Enter

Власниками заводу Leoni у Коломиї стануть китайці

Власниками заводу Leoni у Коломиї стануть китайці

Джерело: kurs.if.ua