“Я дуже на нього чекав і не розчарувався”: Вишебаба про текст Забужко та досвід читання Радіодиктанту 2024

26 жовтня 2024 р. 02:08

26 жовтня 2024 р. 02:08


Він зазначив, що текст Оксани Забужко “Магія голосу” був складний і він сам, найімовірніше, не написав би його без помилок.

Український поет та військовий Павло Вишебаба прочитав текст Радіодиктанту національної єдності 2024. Про це він повідомив Суспільне Культура.

Вишебаба зазначив, що отримав текст раніше і мав змогу підготуватися до диктанту, перевірити всі наголоси. Щодо деяких слів мав навіть дискусії, але сподівається, що не припустився помилок у читанні.

“Найскладніше в радіодиктанті було не заспівати «Реве та стогне» та танго «Оксано, Оксано…»”, — поділився військовий.

“Дуже намагався, щоб люди почули дуже непрості стилістику та текст”, — сказав він.

Вишебаба також зазначив, що зараз національна єдність є запорукою держави.

“Тому нам потрібно зберігати такі спільні ритуали, як, наприклад, національний диктант, або як хвилина мовчання о 9:00 щодня. Це як в сім’ї, коли є спільний ритуал — поїхати на природу, або сісти разом за стіл на Великдень, — ось так само у нації є спільні ритуали. Це не лише зустрітися на День незалежності, або ж сходити на концерт попспівака, це також про те, щоб написати радіодиктант. Висловити повагу своїй мові, написати радіодиктант — не важливо, з помилками чи без. Помилки не здійснили ті, хто його не писав”, — зазначив він.

Вишебаба також зізнався, що не писав радіодиктант раніше, адже “написав їх забагато” — в школі та в університеті. Але щороку слухав тексти радіодиктанту.

До теми: “Треба відстоювати свою мову”: у Франківську запрацювали мовні інспектори

“Я дуже на нього чекав і не розчарувався”: Вишебаба про текст Забужко та досвід читання Радіодиктанту 2024

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua