Чому важливо отримувати достатню кількість кальцію та вітаміну D?

26 жовтня 2024 р. 18:48

26 жовтня 2024 р. 18:48


Ваше тіло потребує вітаміну D для засвоєння кальцію. Кальцій підтримує ваші кістки та м’язи, включно з серцем, і робить їх здоровими та міцними.

Люди, які не отримують достатньо кальцію та вітаміну D протягом життя, мають підвищений шанс мати тонкі та крихкі кістки (остеопороз) у старшому віці. Тонкі та крихкі кістки легко ламаються і можуть призвести до серйозних травм. Ось чому важливо отримувати достатню кількість кальцію та вітаміну D як у дитинстві, так і в дорослому віці. Це допомагає зберегти ваші кістки міцними, коли ви стаєте старше, і захищає від можливих переломів. Кальцій вітамін Д3 купити можна у будь - якому спеціалізованому магазині.

Ваше тіло також використовує вітамін D, щоб допомогти вашим м’язам засвоювати кальцій і добре працювати. Якщо ваші м’язи не отримують достатньо кальцію, вони можуть судомити, боліти або відчувати слабкість. У вас можуть бути тривалі (хронічні) м’язові болі. Отримання достатньої кількості вітаміну D допомагає запобігти цим проблемам.

Діти, які не отримують достатньо вітаміну D, можуть не рости так само, як інші їхнього віку. Вони також мають шанс отримати рідкісну хворобу під назвою рахіт, яка викликає слабкість кісток.

Як можна отримати більше кальцію та вітаміну D?

Ось кілька способів отримати кальцій і вітамін D у вашому раціоні. Додайте до свого раціону продукти, багаті кальцієм.

Кальцій міститься в таких продуктах, як:

  • Молочні продукти, такі як молоко, сир і йогурт.
  • Овочі, такі як брокколі, капуста та пекінська капуста.
  • Консервовані сардини та консервований лосось з кістками.
  • Збагачені кальцієм продукти, такі як деякі соки, соєві напої та тофу.

Включіть продукти, що містять вітамін D.

Ваше тіло потребує вітаміну D для засвоєння кальцію. Продукти, що містять вітамін D, включають:

  • Лосось, тунець і скумбрія. Це одні з найкращих продуктів для споживання, коли вам потрібно отримати більше вітаміну D.
  • Продукти, збагачені вітаміном D, такі як молоко, соєві напої, апельсиновий сік, йогурт і м’який маргарин.
  • Сир, яєчні жовтки і яловича печінка. Ці продукти містять вітамін D у невеликих кількостях.

Приймайте добавки, якщо вони вам потрібні.

Деяким людям може знадобитися приймати добавки кальцію з вітаміном D. Кальцій вітамін Д3 купити рекомендують дорослим приймати щоденні добавки.

Не всі добавки містять однакову кількість кальцію або містять вітамін D. Прочитайте етикетку, щоб дізнатися, яка з них найкраще підходить вам.

Розподіл кальцію протягом дня може зменшити розлад шлунка. І це допомагає організму краще засвоювати кальцій. Намагайтеся не приймати більше 500 міліграмів (мг) добавки кальцію за раз.

Чому важливо отримувати достатню кількість кальцію та вітаміну D?

Джерело: firtka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua